X
قوانین مخصوص سیم کارت های اعتباری | رندباز

مقررات سیم کارت های اعتباری

قوانین مخصوص سیم کارت های اعتباری

کمیسیون سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه شماره 17 با بررسی دقیق موضوع، قوانین و مقررات جدیدی را تصویب و به اپراتورها ابلاغ نمود...
تاریخ انتشار: 30 آذر 1400

مدت زمان زیادی از روزهایی که اپراتور همراه اول به عنوان تنها اپراتور عرضه کننده سیم کارت های دائمی در کشور بود؛ می گذرد و این روزها اپراتورهای ایرانسل و رایتل دوشادوش همراه اول در تلاشند تا با ارائه خدمات و سرویس های متنوع سهم بیشتری از این بازار را نصیب خود کنند.

از زمان تاسیس اپراتور ایرانسل و عرضه سیم کارت های اعتباری، همواره این سیم کارت ها به خاطر قیمت پایین و توانایی مدیریت هزینه ها طرفداران خاص خود را داشته اند. به خاطر استقبال خوب از سیم کارت اعتباری ایرانسل، رفته رفته همه اپراتورها سیم کارت های اعتباری را عرضه کرده و تلاش نمودند تا با ارائه خدمات متنوع آنها را کاربردی تر و محبوب تر بسازند.

کم کم قیمت پایین سیم کارت های اعتباری این بازار را با افزایش قابل توجه تقاضا مواجه کرد و تعداد سیم کارت هایی که بدون تراکنش در اختیار مشترکین قرار داشتند را افزایش داد. به همین خاطر لزوم وضع قوانین و ضوابط جدید جهت ساماندهی بهتر استفاده از سیم کارت های اعتباری بیشتر احساس شد و کمیسیون سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه شماره 17 با بررسی دقیق موضوع، قوانین و مقررات جدیدی را تصویب و به اپراتورها ابلاغ نمود.

 

این قوانین ابلاغی که برای مشترکین سیم کارت های اعتباری همه اپراتورها یکسان می باشد، به شرح ذیل می باشد:

 

1.     متقاضیان سیم کارت های اعتباری تنها پس از ثبت نام نهایی، اجازه حضور در شبکه و استفاده از خدمات اپراتورها را پیدا می کنند.

متقاضیان سیم کارت اعتباری همراه اول، ایرانسل و رایتل می توانند به صورت حضوری از طریق نمایندگی های خدمات اپراتورها و دفاتر پیشخوان دولت و یا به صورت غیر حضوری از طریق پورتال یا فروشگاه های مجازی اپراتورها سیم کارت مورد نیاز خود را تهیه نمایند.

 

2.     تمامی اطلاعات مربوط به نحوه ثبت نام، قطع یک طرفه، دو طرفه، سلب امتیاز و ... باید به روشنی در قرارداد میان اپراتور و مشترک لحاظ گردیده و به اطلاع کامل مشترک برسد.

قطع یک طرفه فرایندی است که در آن امکان برقراری ارتباط را از مشترک سلب کرده و مشترک فقط قادر به دریافت پیامک و مکالمه می باشد.

قطع دو طرفه فرایندی است که امکان برقراری ارتباط ( پیامک، مکالمه و ...) را به طور کامل از مشترک سلب می کند.

سلب امتیاز فرایندی است که بر اساس آن امتیاز استفاده شماره از مشترک سلب می گردد.

 

3.     همه اپراتورها باید به مشترک درباره افزایش یا کاهش اعتبار، میزان اعتبار باقی مانده، وضعیت اعتبار، قطع یک طرفه یا دوطرفه، سلب امتیاز و سایر مواد ضروری با ارسال پیامک، برقراری ارتباط تلفنی و یا سایر روشهای ارتباطی بدون دریافت هزینه اطلاع رسانی کند.

 

4.     در صورت اتمام اعتبار مشترک، اپراتورها تنها پس از اطلاع رسانی، مجاز به قطع یک طرفه سیم کارت می باشند.

 

5.     کلیه مشترکین سیم کارت اعتباری رایتل همراه اول و ایرانسل اگر در طول یک بازه زمانی سه ماهه، هیچ گونه تراکنشی شامل پیامک، مکالمه و ... نداشته باشند، اپراتورها می توانند در صورت وجود اعتبار پس از اطلاع رسانی به ازای هر دوره یک ماهه به میزان حداکثر تعرفه 20 دقیقه مکالمه پایه برای جبران هزینه های نگهداری شبکه و ارتباط از اعتبار مشترک کسر نماید. در این صورت مشترک می تواند از باقیمانده اعتبار خود استفاده کند.

اگر بعد از کسر هزینه های نگهداری شبکه و ارتباط، مشترک اعتبار ریالی نداشته باشد، اپراتورها می توانند پس از اطلاع رسانی سیم کارت را به صورت دو طرفه قطع و یا سلب امتیاز نمایند.

آخرین تراکنش مشترک مبنای شروع مهلت سه ماهه جدید خواهد بود و با انجام هر تراکنش، بازه زمانی جدیدی به مدت سه ماه برای مشترک تعیین می شود.

 

6.     اپراتورها موظف هستند در وضعیت قطع دو طرفه، شماره مشترک را تا زمان سلب امتیاز حفظ نمایند.

 

7.     اپراتورها موظفند در وضعیت قطع یک طرفه یا دو طرفه، امکان تماس با کدهای خدماتی اضطراری ملی را برای مشترک فراهم نمایند.

 

این قوانین که در راستای حمایت از حقوق مشترکین و افزایش رضایت آنها وضع شده، توسط همه اپراتورها لازم الاجرا می باشد. قطعا تنظیم و ابلاغ چنین قوانینی از سوی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات علاوه بر ساماندهی استفاده از سیم کارت های اعتباری، امکان سوء استفاده از آنها را نیز به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز