X
سیم کارت های جدید همراه اول مجهز به فناوری 5G | رندباز

مزیت های اینترنت 5G

سیم کارت های جدید همراه اول مجهز به فناوری 5G

همراه اول به عنوان بزرگترین اپراتور فعال در کشور برای نخستین بار سیم کارت هایی با قابلیت استفاده از اینترنت 5G را فراهم نموده است که نشان می دهد سیم کارت های این اپراتور همواره..
تاریخ انتشار: 19 دی 1401

همراه اول به عنوان بزرگترین اپراتور فعال در کشور برای نخستین بار سیم کارت هایی با قابلیت استفاده از اینترنت 5G را فراهم نموده است که نشان می دهد سیم کارت های این اپراتور همواره به عنوان سیم کارت های پیشرو در مسیر حرکت به سوی پیشرفت قرار دارند.

این اپراتور با اختصاص فضایی برای تجربه سرویس ها و بخصوص نرم افزارهای کاربردی تلفن همراه، معرفی و تست فناوری 5G را با همکاری آزمایشگاه شبکه های مخابراتی نرم افزار محور دانشگاه صنعتی شریف، اقدام به طراحی و پیاده سازی پلتفرم E2E شبکه 5G مبتنی بر رایانش ابری کرده است.

 

تقریبا 30 سال از عرضه نخستین سیم کارت دائمی همراه اول در کشور می گذرد و سیم کارت همراه اول از آن زمان تا کنون از قابلیت ها و کارکردهای فوق العاده ای پشتیبانی می کنند که سبب گردید تا این سیم کارت ها همچنان به عنوان پرطرفدارترین و محبوب ترین سیم کارت ها در بین مردم شناخته شوند.

هرچند که خدمات خاص و منحصر بفرد این اپراتور مانند تعویض سیم کارت به یوسیم، بسته های مختلف اینترنت، مکالمه و ترکیبی، سرویس های خدماتی و سرویس های هواداری در حوزه های ورزش، فرهنگ، هنر، ارائه انواع سیم کارت ها و محصولات متنوع و ... نیز در این محبوبیت نقش اساسی داشتند.

 

 

اینترنت 5G در ایران

اینترنت 5G در ایران نخستین بار در مرداد ماه سال 99 با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و اپراتور ایرانسل با راه اندازی دو سایت داخل ساختمانی رونمایی شد. سپس در اسفند ماه همان سال؛ اپراتور همراه اول نخستین سایت نسل پنجم شبکه تلفن همراه را در مشهد راه اندازی کرد و چندی بعد با گسترش این سایت ها در شهر های تهران و قم، تعداد سایت هایش را به عدد 5 رساند. در ادامه مبین نت نیز در این زمینه اقداماتی انجام داد و یک سایت برای استفاده خبرگزاری ایرنا و سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران راه اندازی کرد.

 

مزیت های اینترنت 5G

5G نسل پنجم شبکه تلفن همراه می باشد که اولین بار در سال 2019 راه اندازی شود. این فناوری نوع جدیدی از ارتباط را برای کاربران فراهم می کند که برای اتصال تقریبا همه گجت ها از گوشی هوشمند و تبلت ها گرفته تا ماشین ها و لپ تاپ ها مورد استفاده قرار می گیرد.

فناوری 5G نرخ تاخیر بسیار کمی در ارسال و دریافت اطلاعات دارد و این بدان معناست که اینترنت از سرعت بیشتری در انتقال داده ها برخوردار بوده که می تواند چند گیگابایت بر ثانیه باشد. اینترنت 5G در ایران مانند تمام جهان رکورد سرعت را جابجا نموده است که با سرعت 1.5 گیگابایت برای دانلود به ثبت رسیده است. این رقم زمانی معنا و مفهوم پیدا می کند که بدانید میانگین سرعت دانلود در ایران 24.31 مگابیت بر ثانیه می باشد. البته توجه داشته باشید که این ارقام برای زمانی بود که قطعی اینترنت و اختلال در شبکه وجود نداشت.

 

علاوه بر این تکنولوژی 5G می تواند دسترسی کاربران در سطح جهانی به یکدیگر را در شرایطی فراهم نماید که امکان انتقال فایل های حجیم در عرض فقط چند ثانیه میسر گردد.

یکی دیگر از مهم ترین ویژگی های اینترنت 5G دسته بندی یا تخصیص سرعت های متفاوت در یک محدوده واحد می باشد. این ویژگی منحصر بفرد این امکان را ایجاد می کند تا طبق درخواست کاربر یا هزینه پرداختی سرعت متفاوتی را در یک شبکه واحد در اختیار او گذاشت. البته این امکان در نسل های پیشین اینترنت هم وجود داشت ولی با این تفاوت که برای سرعت های مختلف باید از شبکه های متفاوت استفاده می شد.

 

آینده اینترنت 5G در ایران

روی هم رفته با توجه به هزینه هنگفت توسعه اینترنت 5G روند توسعه این فناوری اتفاق زمان بری است که با وجود برنامه ریزی ها باید رفته رفته و در گذر زمان انجام گیرد. البته بیشتر شبکه های اولیه 5G از زیر ساخت های 4G و به خصوص TD-LTE و LTE استفاده می کنند، ولی به دلیل شلوغی شبکه های 4G در ایران و تعداد پایین متقاضیان یا کسانی که امکان استفاده از 5G را دارند، توسعه این بخش در کشور با روندی بسیار آرام طی می شود.

علاوه بر این یکی از مهم ترین چالش های پیش روی گسترش اینترنت 5G قیمت بالای گوشی های مجهز به 5G می باشد که به دلیل کمبود این گوشی ها در کشور هنوز کاربران عادی امکان استفاده از آن را ندارند. شاید به دلیل قیمت بالای تمام گوشی های پرچمدار و بعضی از گوشی های میان رده که قابلیت پشتیبانی از این فناوری را دارند، اپراتورها تا به امروز تمایل زیادی به راه اندازی عمومی این فناوری نداشته اند و توسعه این فناوری صرفا محدود به آزمایش و تحقیقات شده است.

درست است که موضوع اختصاص باندهای فرکانس 5G ، هزینه بالای توسعه و قیمت بالای گوشی های هوشمند می تواند مانع فراگیر شدن این تکنولوژی در ایران می شود؛ ولی امید است با همکاری هایی از این دست که بین اپراتور همراه اول و دانشگاه صنعتی شریف صورت پذیرفته، توسعه شبکه 5G در کشور روندی رو به رشد داشته باشد.

 

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز