سرویس اینترنت فیبر نوری
ارائه فیبر نوری از سوی اپراتور ایرانسل
در حال حاضر گسترش ارتباطات راه دور و راحتی انتقال اطلاعات از طریق سیستم های انتقال و مخابرات فیبر نوری، یکی از مهم ترین و اساسی ترین موضوعات مورد بحث در سراسر جهان می باشد. با توجه به این که سرعت دقت و تسهیل از بهترین شاخصه های فیبر نوری می باشد، این فناوری توانسته جایگاه ویژه ای در بین صنایع مختلف مانند مخابرات، شبکه، پزشکی و .... در سراسر دنیا پیدا کند. یکی از مهم ترین دلایل توجه به فیبر نوری در صنعت مخابرات این است که فیبرهای نوری به دلیل پهنای باند وسیع تر در مقایسه با کابل های مسی و تاخیر کمتر در مقایسه با مخابرات ماهواره ای از بهترین ابزار انتقال به حساب می آیند.
در کشور ما با در نظر گرفتن این موضوع که فیبر های نوری توانسته اند در بهبود عملکرد بسیاری از زیر ساخت های مخابراتی و شبکه ها مفید باشند، توسعه این بخش به عنوان راهکاری بلند مدت برای حل مشکلات در دستور کار دولت قرار گرفت. ولی با توجه به این که این برنامه پرهزینه، زمان بر و با بازگشت سرمایه طولانی مواجه بود، از سوی اپراتورها مورد توجه قرار گرفت و دولت تصمیم گرفت تا با اختصاص دادن پنج درصد از 28 درصد حق السهم پرداختی اپراتورهای تلفن همراه به توسعه دسترسی مبتنی بر فیبر نوری (FTTx )، گام موثری در جهت گسترش ارتباطات در کشور بردارد.
در همین راستا، اپراتور ایرانسل به عنوان نخستین اپراتور دیجیتال در کشور، تفاهم نامه ای با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منعقد نمود که بر اساس آن ایرانسل متعهد میگردد تا پایان سال 1403، برای پنج میلیون خانوار پوشش دسترسی به فیبر نوری را فراهم نماید. مهدی روحانی نژاد، سرپرست معاونت راهبردی و توسعه بازار رگولاتوری، ضمن اعلام این خبر، امضای این تفاهم نامه را در راستای تقسیم کار اجرای پروژه توسعه دسترسی مبتنی بر فیبر نوری بیان نمود و در ادامه تاکید کرد:" بر اساس این تفاهم نامه بخشی از تعهدات اپراتور ایرانسل برای ایجاد پوشش فیبر نوری می تواند از طریق عقد قرارداد با اپراتورهای FCP اجرایی شود.”
البته در حال حاضر ایرانسل تنها اپراتور فعال در زمینه فیبر نوری نبوده و پیش از این هفت اپراتور ارتباطات ثابت ( FCP ) و شرکت رایتل در تفاهم نامه ای با رگولاتوری متعهد به اجرای پروژه دسترسی مبتنی بر فیبر نوری می باشند. سال گذشته، محمد حقی، معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفته بود: " توسعه ارتباطات شبکه فیبر نوری وقتی شتاب میگیرد که این موضوع به عنوان وظیفه اپراتورها دیده شود. از این رو رگولاتوری در نظر دارد که توسعه در شبکه فیبر نوری را برای اپراتورها به صورت تعهد کند."
اگرچه بر اساس برنامه دولت، ورود اپراتورهای بخش خصوصی به بازار فیبر نوری و سرمایه گذاری در این حوزه به صورت اختیاری دیده شده ولی مشوق هایی در این مسیر وجود دارد که نشان می دهد دولت مصمم است شرایط را برای حضور حداکثری بخش های مختلف دولتی و خصوصی آسان تر نماید. قطعا این موضوع باعث ایجاد فضای رقابتی در بین اپراتورها شده که در نهایت شرایط را برای مشترکین، اقتصادی تر و با کیفیت تر خواهد ساخت. در همین راستا، در طول یک سال گذشته تلاش دولت در این عرصه بیشتر از قبل بوده و امضای تفاهم نامه بین اپراتور ایرانسل و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گواه این مدعاست.
سرپرست معاونت راهبردی و توسعه بازار رگولاتوری، فضای رقابتی ایجاد شده در میان ارائه دهندگان خدمات فیبر نوری را یک مزیت خواند و گفت:" با ورود اپراتور ایرانسل به حوزه ارتباطات ثابت، فضای رقابتی جدیدی میان ارائه دهندگان خدمات ایجاد شده و در پی آن، امیدواریم مردم سرویس دسترسی ثابت را با کیفیت بهتری دریافت کنند. "
در دنیای مدرن امروز، وقتی صحبت از اینترنت می شود، فیبر نوری پرسرعت ترین و بهترین عملکرد را دارد و استفاده از آن در صنعت مخابرات توانسته ارتباطات و اتصالات مخابراتی را متحول سازد. با در نظر گرفتن این موضوع که مزایای استفاده از فیبر نوری بسیار زیاد و قابل ملاحظه می باشد، توسعه این بخش نه تنها باعث پیشرفت در عرصه مخابرات می گردد، بلکه شرایط استفاده از اینترنت را نیز در کشور بهبود می بخشد.
مزیت استفاده از فیبرهای نوری به سرعت بسیار بالای این فناوری خلاصه نمی شود ( سرعت دانلود 40 مگابیت بر ثانیه ) و هزینه سرویس اینترنت فیبر نوری نسبت به اینترنت ADSL و VDSL بسیار کمتر می باشد که همین موضوع سبب گردیده تا درخواست دهندگان نصب و راه اندازی فیبر نوری در کشور روز به روز افزایش میابد. علاوه بر این فیبر نوری باعث می شود تا کاربران به راحتی داده های خود را آپلود کرده، به فضای ابری سیستم های خود دسترسی بهتری داشته و از تماس ها و ارتباطات تلفنی راه دور با کیفیت و پایدار لذت ببرند.
منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز