X
راهکارهای کاربردی برای جلوگیری از تمام شدن حجم اینترنت | رندباز

دلایل اتمام حجم اینترنت

راهکارهای کاربردی برای جلوگیری از تمام شدن حجم اینترنت

با توجه به افزایش قیمت اینترنت تمام شدن حجم اینترنت یکی از دغدغه های مهم کاربران می باشد. به همین خاطر راهکارهای اساسی برای جلوگیری از مصرف زیاد اینترنت را بررسی میکنیم..
تاریخ انتشار: 30 تیر 1401

در دنیای مدرن امروز استفاده از اینترنت، یکی از معمولی ترین روش های انجام امور می باشد که افراد خواسته یا ناخواسته مجبورند برای انجام بسیاری از کارها به آن مراجعه کنند. ارائه ی خدمات و امکانات مختلف آموزشی، بهداشتی، اداری، بانکی و ... به صورت مجازی باعث شده تا اینترنت به عنوان بخش مهمی از هزینه های زندگی در نظر گرفته شود.

با توجه به افزایش قیمت اینترنت در سال 1401، تمام شدن حجم اینترنت و خرید بسته ی جدید، یکی از دغدغه های مهم کاربران می باشد. به همین خاطر در این مطلب تلاش می کنیم تا با نگاهی کاملا تخصصی دلایل تمام شدن حجم اینترنت را بررسی کرده و راهکارهای اساسی برای جلوگیری از مصرف زیاد اینترنت را بیان کنیم.

 

دلایل اتمام حجم اینترنت

به طور کلی هر ترافیکی که به سمت اینترنت می رود؛ از حجم اینترنت کم می کند. کلمه ترافیک در اینجا به معنی رد و بدل شدن می باشد و ترافیک اینترنت، اصطلاحی است که برای آپلود و دانلود اطلاعات به کار می رود. آپلود هم به معنای ارسال اطلاعات از سمت شما به اینترنت و دانلود به معنای دریافت اطلاعات از اینترنت می باشد.

همه ی ما این روزها برای برقراری ارتباط از از واتس اپ، اینستاگرام، تلگرام و شبکه های اجتماعی مختلفی استفاده می کنیم که به ازای تایپ و یا ارسال هر عکس، بخشی از حجم اینترنت خود را مصرف می کنیم، علاوه بر این مشاهده ی هر پست اینستاگرامی و دیدن هر ویدیو در تلگرام، مقدار قابل توجهی از حجم اینترنت ما را کسر خواهد نمود.

باز شدن یک صفحه با استفاده از مرورگرهای جستجو و مشاهده ی آن؛ در کمترین حالت یک مگابایت از حجم اینترنت را مصرف می کند که هر چقدر تعداد این صفحات و حجم مطالب بیشتر باشد، طبیعتا اینترنت بیشتری مصرف می گردد. گوش دادن به موسیقی  و پادکست ها به صورت آنلاین نیز باعث مصرف حجم قابل توجهی از اینترنت می شود.

 

 به طور کلی دلایل اتمام حجم اینترنت را می توان در موارد ذیل خلاصه نمود:

·        بازی های آنلاین

·        استفاده از شبکه های اجتماعی خصوصا اینستاگرام و تیک تاک

·        آپدیت شدن ویندوز و اپلیکیشن ها به صورت خودکار

·        استفاده از فیلتر شکن و یا نرم افزارهای تغییر IP

·        تماس های تصویری و یا چت تصویری به صورت مداوم

·        مشاهده ی آنلاین فیلم و سریال

·        آپدیت خودکار نرم افزارها و سیستم عامل

·        ویروس ها و پاپ آپ ها

·        استفاده دیگران خصوصا همسایه ها از اینترنت شما

حال که با دلایل اتمام حجم اینترنت آشنا شدیم، می توانیم با استفاده از چند راهکار ساده به راحتی حجم زیادی از اینترنت را ذخیره کرده و از تمام شدن زود هنگام بسته اینترنت جلوگیری کنیم.

 

برای این کار لازم است موارد ذیل را مد نظر قرار دهید:

·        محدود کردن بازی های آنلاین و استفاده از VPN

به طور کلی بازیهای آنلاین خصوصا بازی های پرطرفداری مثل Warcraft و  Clash of clans به دلیل طولانی بودن مدت زمان بازی، اینترنت زیادی مصرف می کنند. علاوه بر این استفاده از VPN  به خاطر دور زدن فیلتر، این مصرف را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. بنابراین بهتر است برای مدیریت این بخش در زمان بازی، به مدت زمان بازی توجه داشت و از نرم افزارهای قطع اینترنت استفاده نمود.

 

·         محدود کردن مشاهده ی آنلاین فیلم و سریال

این روزها با وجود تکنولوژی LTE و افزایش سرعت اینترنت که طبیعتا تاثیر مستقیمی بر افزایش سرعت دانلود، پخش ویدئو، عکس و هر چیزی که در اینترنت مشاهده می کنید، خواهد داشت، اینترنت شما بسیار زودتر از همیشه تمام می شود. چون یکی از شایع ترین دلایل تمام شدن اینترنت به این خاطر است که هر چقدر سرعت اینترنت بالاتر باشد، افراد در زمان مشاهده ی آنلاین فیلم و سریال متوجه مصرف اینترنت نشده و حجم اینترنت خیلی زود تمام می شود. بنابراین توصیه می شود تا حد امکان تماشای آنلاین فیلم و سریال را محدود کنید و یا مطابق با نیاز ها و الگوی مصرف خود برای دانلود فیلم و سریال از بسته های شبانه استفاده نمایید.

 

·        محدود کردن مصرف اینترنت در شبکه های مجازی

یکی از راهکارهای بسیار کاربردی برای محدود کردن مصرف اینترنت، غیرفعال نمودن قابلیت دانلود خودکار عکس، فیلم و ... در شبکه های اجتماعی می باشد که به راحتی مصرف اینترنت شما را کاهش می دهد.

برای این کار کافی است در واتس اپ در بخش Settings یا تنظیمات وارد گزینه Data and Storage Usage شده و گزینه ی Low Data Usage را فعال کنید.

برای تنظیم کردن محدودیت مصرف اینترنت در اینستاگرام نیز در بخش تنظیمات یا Settings اینستاگرام، گزینه  Account را انتخاب کرده و Data Server را فعال کنید. با این کار زمانی که از اینستاگرام استفاده می کنید، ویدئوها پیشاپیش پخش نمیشوند و مصرف اینترنت شما بسیار کاهش می یابد.

 

·        جلوگیری از مصرف اینترنت توسط دیگران

خاموش کردن دکمه ی فیزیکی  WPS بر روی مودم و  تنظیمات گرافیکی کمک می کند تا خیالتان از جانب مصرف اینترنت شما توسط شخص دیگر راحت باشد. البته برای محکم کاری می توانید رمز وای فای خود را نیز تغییر دهید.

 

·        ویروس ها و پاپ آپ ها

ویروس ها و بدافزارها یکی از مهمترین مصرف کنندگان دیتا و اینترنت شما به شمار می آیند که برای جلوگیری از ویروسی شدن موبایل به موارد زیر توجه کنید:

·        فریب ارزان و یا رایگان بودن اپلیکیشن ها را نخورید و به هیچ وجه از منابع نامعتبر، اپلیکیشن دانلود نکنید.

·        تا حد امکان برای گوش های هوشمند اندروید فقط از Google play store   و برای گوشی های آیفون فقط از App Store اپل استفاده نمایید.

·        از گوشی موبایل خود اپلیکیشن های اضافی که دارای تبلیغات هستند را حذف نمایید.

 در نهایت نیز بهتر است برای اطمینان از نبود ویروس بر روی موبایل یا سیستم عامل، با استفاده از یک آنتی ویروس، موبایل و سیستم عامل خود را اسکن و بررسی نمایید.

·        خاموش کردن مصرف اینترنت در پس زمینه

 

با توجه به این که در گوشی های هوشمند اندروید و آیفون، قابلیت محدود کردن مصرف اینترنت و داده اپلیکیشن در پس زمینه وجود دارد، کافی است این قابلیت را فعال نمایید و در مصرف اینترنت صرفه جویی کنید.

اگر از گوش های هوشمند اندروید استفاده می کنید؛ ابتدا در بخش تنظیمات یا Settings ،  گزینه Network Settings  را انتخاب کرده و وارد بخش Data Usage شوید و اپلیکیشن مورد نظر را انتخاب نموده و در انتها Background Data را خاموش کنید.

در گوش های هوشمند آیفون نیز در بخش تنظیمات یا Settings ،  گزینه General  را انتخاب کرده و از قسمت Background App Refresh اپلیکیشن هایی را که نمی خواهید در پس زمینه ارسال و دریافت دیتا داشته باشند را غیر فعال نمایید.

 

در کل برای کاهش مصرف اینترنت توصیه می شود اپلیکیشن هایی را که مورد نیاز شما نیست، پاک کنید و از یک نرم افزار کنترل مصرف اینترنت استفاده کنید. خرید اینترنت همراه از وای فای یا ADSL هم می تواند هزینه های شما را کاهش دهد. در هر صورت بهتر است؛ شناخت درستی از الگوی مصرف خود داشته باشید تا بتوانید بر اساس نیاز خود از بسته های مناسب و مقرون به صرفه استفاده نمایید.

با توجه به تفاوت نسبتا زیاد قیمت اینترنت آزاد با بسته های مصرفی نیز بهتر است؛ مصرف اینترنت آزاد گوشی هوشمند خود را غیر فعال کنید تا در صورت پایان یافتن بسته، از شارژ پولی موبایل شما کسر نگردد. برای این کار مشترکین سیم کارت دائمی همراه اول و سیم کارت اعتباری همراه اول باید کد دستوری # 113 * 100 *  ( ستاره 100 ستاره 113 مربع )   را شماره گیری نمایند. مشترکین سیم کارت دائمی ایرانسل و سیم کارت اعتباری ایرانسل نیز با شماره گیری کد دستوری  # 3* 2 * 3 * 555 * ( ستاره 555 ستاره 3 ستاره 2 ستاره 3 مربع ) مصرف اینترنت خود را به صورت آزاد غیر فعال می سازند. در هر صورت بعد از غیر فعال کردن این قابلیت پیغامی از سوی اپراتور مربوطه، برای مشترک ارسال می گردد که در انتهای پیام، نحوه ی فعال سازی مجدد مصرف اینترنت به صورت آزاد را توضیح می دهد که مشترک می تواند در صورت تمایل در مواقع مورد نیاز از آن استفاده نماید.

اگر همه موارد بالا را رعایت می کنید ولی باز هم حجم اینترنت شما خیلی زود تمام می شود، بهتر است با ISP  یا ارائه دهنده ی سرویس اینترنت خود تماس بگیرید و مشکلتان را مطرح کنید.

 

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز