X
معرفی کلی Sensor | رندباز

سنسور چیست؟

معرفی کلی Sensor

امروزه تلفن‌های هوشمند دارای حسگرهای فراوانی هستند تا تجربه استفاده راحت‌تر از آن را در اختیار کاربران قرار دهند...
تاریخ انتشار: 31 فروردین 1400

امروزه تلفن‌های هوشمند دارای حسگرهای فراوانی هستند تا تجربه استفاده راحت‌تر از آن  را در اختیار کاربران قرار دهند، اطلاعات پیشرفته تری را در مورد دنیای تلفن در اختیار برنامه ها قرار دهند و باتری ای قوی‌تر با طول عمر بیشتری را ارائه دهند.

 

حسگر مجاورت 

 

نزدیک بودن یک شی را به تلفن تشخیص می دهد. معمولاً هنگامی که کاربر، گوشی را کنار گوش خود نگه می‌دارد(برای مثال هنگام تلفنی صحبت کردن یا گوش دادن به پیام های صوتی ) صفحه گوشی را خاموش می‌کند که با این کار هم عمر باتری حفظ می‌شود و هم از لمس کردن تصادفی صفحه گوشی جلوگیری می‌کند .

 

شتاب سنج و ژیروسکوپ

 

(ژیروسکوپ چیست؟ :سنسور ژیروسکوپ، تکمیل کننده و کمک کننده‌ی سنسور شتاب‌سنج است و برای یافتن جهت قرارگیری تلفن همراه، به شتاب‌سنج کمک می‌کند. سنسور شتاب سنج در گوشی همراه، باعث تشخیص سرعت چرخش زاویه‌ای و شتاب می‌شود.)

شتاب سنج در تلفن‌های همراه برای تشخیص جهت گیری تلفن استفاده می شود. ژیروسکوپ ابعادی اضافی به اطلاعات ارائه شده توسط شتاب سنج اضافه می‌کند.

شتاب سنج ، شتابِ خطِ حرکت را اندازه گیری می کند، در حالی که یک ژیروسکوپ سرعت چرخشِ زاویه ای را اندازه می‌گیرد. در حالت کلی اما هر دو سنسور میزان تغییرات را اندازه گیری می‌کنند. تفاوت آنها در اندازه‌ گیری میزان تغییرات برای چیزهای مختلف است.

در عمل، بدین معنا است که یک شتاب سنج حرکت جهتی دستگاه را اندازه گیری می کند اما نمی تواند جهت گیریِ جانبی کند یا شیب آن را در حین حرکت به طور دقیق اندازه گیری کند مگر اینکه یک ژیروسکوپ برای پر کردن این ضعف در آنجا حضور داشته باشد .

 

قطب نمای دیجیتال 

 

قطب نمای دیجیتالی معمولاً بر اساس حسگری به نام مگنتومتر(مغناطیس سنج) ساخته میشود و جهت گیری ساده ای را در رابطه با میدان مغناطیسی زمین در اختیار تلفن‌های همراه قرار می دهد. در نتیجه، تلفن شما همیشه می‌داند که کدام راه شمال است تا بتواند به صورت خودکار نقشه‌های دیجیتالی شما را بسته به جهت گیری فیزیکی شما بچرخاند.

 

بارومتر(فشارسنج) 

 

فشارسنج به GPS داخل دستگاه کمک میکند تا با تحویل دادۀ ارتفاع، موقعیت را سریعتر تشخیص دهد.علاوه بر این می توان از فشارسنج برای ارائه اطلاعاتی مانند تعداد "طبقات بالا رفته" برای برنامه "سلامت" تلفن‌ها استفاده کرد.

بارومترها در فرودگاه ها نیز کاربرد مهمی دارند. با استفاده از آنها می‌توان تعیین کرد که کاربر در کدامین طبقۀ فرودگاه قرار دارد.

 

بیومتریک (زیست سنجی) 

 

سنسورهای مربوط به بیومتریک با ضبط و اعتبار سنجی معیارهای مربوط به انسان، سطح امنیت بالاتری را فراهم می کنند. از جمله تشخیص اثر انگشت، IRIS (اسکن چشم) و تشخیص کامل صورت.

سنسورهای بیومتریک روشی ایمن تر و راحت تر برای باز کردن قفل گوشی‌ها و پرداخت هزینه خرید ارائه می دهند.

علاوه بر این، می توان از سنسورهای بیومتریک برای جمع آوری ضربان قلب کاربران ، SpO2 (برآورد میزان اشباع اکسیژن شریانی) در برنامه سلامت گوشی استفاده کرد.

 

واقعیت مجازی و واقعیت افزوده

سنسورهای دقیقی که در بالا ذکر شده اند، در صورت ترکیب با پردازنده گرافیکی قدرتمند و پردازنده مرکزی تلفن‌های هوشمند مدرن، امکان ایجاد برنامه‌های واقعیت مجازی بسیار واقع گرایانه و پاسخگو را فراهم می کنند. وقتی سنسورها با دوربین تلفن هوشمند ترکیب می شوند، برنامه های واقعیت مجازی را بهبود می بخشند.

 

منبع: سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز