X
نحوه سلب مالکیت سیم کارت در اپراتور همراه اول | رندباز

چگونه سلب مالکیت در اپراتور همراه اول انجام می شود

نحوه سلب مالکیت سیم کارت در اپراتور همراه اول

سیم کارت ها با وجود کوچکی، کاربردی ترین و مهم ترین بخش هر گوشی هوشمند محسوب می شوند که در صورت قرار گیری در دست افراد سودجو می توانند باعث بروز مشکلات زیادی برای صاحب خط گردند
تاریخ انتشار: 9آذر 1402

سیم کارت ها با وجود کوچکی، کاربردی ترین و مهم ترین بخش هر گوشی هوشمند محسوب می شوند که در صورت قرار گیری در دست افراد سودجو می توانند باعث بروز مشکلات زیادی برای صاحب خط گردند. زیرا بر اساس قانون تنها مالک سیم کارت به عنوان دارنده سیم کارت حق قانونی استفاده از سیم کارت را داشته و در صورت هر گونه اهمال یا غفلت باید پاسخگو باشد. بنابراین اگر بنا به هر دلیلی سیم کارتی که به نام شماست، مورد سرقت رفت یا گم شد؛ بهتر است قبل از این که دچار دردسر شوید نسبت به سلب امتیاز آن اقدام نمایید.

علاوه بر این در برخی موارد دیده می شود؛ برخی از کلاهبرداران با استفاده از گذرنامه مسافران حج و عتبات عالیات بدون اطلاع مسافر، اقدام به خرید سیم کارت نموده و از طریق آن گوشی قاچاق می کنند که خطرات سوء استفاده از سیم کارت ها فقط متوجه مالکی بوده که اصلا از وجود چنین سیم کارتی مطلع نمی باشد. به همین خاطر توصیه می شود؛ حتما با مراجعه به دفاتر خدمات اپراتورها نسبت به تعداد سیم کارت هایی که به نامتان است؛ اطلاعات لازم را کسب کنید تا در صورت نیاز نسبت به سلب امتیاز سیم کارتی که از وجود آن مطلع نبودید و یا از سرنوشت آن بی خبرید؛ اقدام نمایید.

 

نحوه استعلام تعداد سیم کارت

با توجه به این که در صورت وقوع جرم با استفاده از سیم کارت مانند کلاهبرداری یا مزاحمت تلفنی، مالک سیم کارت ( حتی اگر سیم کارت در تصرف وی نباشد) باید در مراجع قضایی حضور یافته و نسبت به جرم صورت پذیرفته؛ پاسخگو باشد؛ پیشنهاد می شود که مشترکین کلیه اپراتورها ابتدا با مراجعه به پورتال رگولاتوری به آدرس اینترنتی  www.cra.ir  در قسمت "حقوق کاربران" وارد بخش " استعلام سرویس مشترکان" شده و قبل از انجام هر کاری از سیم کارت های تحت مالکیت خود و اپراتور مربوطه مطلع گردند.

 

نحوه استعلام تعداد سیم کارت در اپراتور همراه اول

بر اساس قانون هر ایرانی می تواند تنها 10 سیم کارت به نام خود از اپراتورهای مختلف داشته باشد؛ این محدودیت نیز که از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی انجام شده، برای مدیریت سیم کارت های خاموش و کاهش جرائمی که با استفاده از سیم کارت ها صورت می گیرد؛ می باشد. به همین خاطر به عنوان مشترک سیم کارت دائمی همراه اول یا اعتباری همراه اول اگر قصد استعلام تعداد سیم کارت خود را دارید، علاوه بر اقدام از طریق رگولاتوری می توانید به صورت غیر حضوری و از طریق اپلیکیشن همراه من نسبت به این کار اقدام نمایید.

برای این کار مشترکین سیم کارت دائمی و اعتباری همراه اولی که از گوشی هوشمند با سیستم عامل اندروید استفاده می کنند؛ از طریق اپلیکیشن همراه من و کاربرانی که از سیستم عامل ios استفاده می کنند؛ از طریق نسخه وب اپلیکیشن اقدام نمایند و پس از درج شماره ورود به اپلیکیشن، روی منوی خدمات در قسمت پایین صفحه اول کلیک کنند. سپس گزینه مدیریت سیم کارت را انتخاب نمایند. در این بخش تمام شماره های سیم کارت دائمی و اعتباری که با کد ملی کاربر ثبت شده به نمایش در خواهد آمد. با دقت به این لیست نگاه کنید و اگر در موارد ثبت شده، شماره ای می بینید که برای شما نا آشناست و یا از سرنوشت آن بی خبرید؛ بلافاصله نسبت به سلب مالکیت آن اقدام نمایید.

 

نحوه سلب مالکیت سیم کارت در اپراتور همراه اول

به طور کلی منظور از سلب امتیاز سیم کارت این است که سیم کارت مورد نظر به طور کامل از مالکیت کاربر خارج می شود. برای این کار مشترکین سیم کارت دائمی و سیم کارت اعتباری همراه اول می توانند به دو روش اقدام نمایند:

 

به صورت غیر حضوری

بعد از استعلام تعداد سیم کارت از طریق اپلیکیشن همراه من کاربر می تواند در صورت تمایل نسبت به سلب مالکیت سیم کارت در همان لحظه و به صورت غیر حضوری اقدام نماید. فقط باید به این نکته توجه داشت که با انتخاب گزینه سلب مالکیت شماره تلفن قطع خواهد شد. به همین خاطر ابتدا پیشنهاد می شود؛ قوانین مدیریت سیم کارت را مطالعه فرمایید و در صورتی که هنوز تمایل به انجام این کار را دارید؛ در صفحه اپلیکیشن همراه من، از بین شماره های سیم کارت هایی که به نام شما ثبت شده بر روی شماره مورد نظر کلیک کرده و گزینه سلب یا عدم سلب را انتخاب کنید.

پیش از اقدام به سلب امتیاز هشداری از سوی اپراتور همراه اول برای شما به نمایش در خواهد آمد که " در صورت انجام این کار شماره مورد نظر از مالکیت شما خارج خواهد شد." در صورتی که هم چنان تمایل به این کار را دارید، تیک " با آگاهی از قوانین تجاری اقدام به سلب مالکیت می کنم " را انتخاب نموده تا گزینه اقدام به سلب مالکیت برایتان روش شود. در این مرحله با انتخاب گزینه سلب مالکیت، شماره مورد نظر از مالکیت شما خارج می شود.

 

به صورت حضوری

 البته امکان سلب امتیاز مالکیت سیم کارت به صوت حضوری با مراجعه به دفاتر همراه اول در سطح شهرها نیز وجود دارد و در این حالت باید حتما مالک سیم کارت به همراه کارت ملی خود شخصا به این دفاتر مراجعه نماید. ضمن این که اگر مالک سیم کارتی هستید که در دسترس شما قرار ندارد و یا بر روی همراه من فعال نمی باشد؛ بایستی حتما به صورت حضوری و با مراجعه به دفاتر همراه اول نسبت به سلب مالکیت اقدام نمایید و امکان انجام این کار به صورت غیر حضوری وجود ندارد.

با توجه به این که دقت در حفظ و نگهداری از سیم کارت از مسئولیت های مالک سیم کارت بوده و در صورت بروز هر گونه مشکل، قانون تنها صاحب و مالک سیم کارت را مسئول می داند؛ مشترکین سیم کارت های دائمی و اعتباری همه اپراتورهای تلفن همراه و اپراتورهای مجازی تلفن همراه می توانند علاوه بر مراجعه به اپلیکیشن اپراتور مربوطه، به سامانه تحت وب دولت همراه به نشانی  mob.gov.ir مراجعه نموده و نسبت به سلب امتیاز سیم کارت خود اقدام نمایند.

علاوه بر این اپلیکیشن ایرانسل من ( my irancell)  در اپراتور ایرانسل و اپلیکیشن رایتل من ( my rightel) در اپراتور رایتل، شاتل ( my shatel ) و سامانتل ( my samantel ) آماده ارائه خدمات مبتنی بر سلب امتیاز سیم کارت به مشترکین سیم کارت دائمی و اعتباری خود می باشند. مشترکان سیم کارت های مجازی تلفن همراه ( MVNO) مانند : های وب، آپ تل و لوتوس نیز می توانند با مراجعه به وب سایت اپراتور مربوطه و انتخاب یکی از گزینه های " عدم نیاز به سیم کارت" یا "عدم اطلاع از صدور سیم کارت " نسبت به سلب مالکیت سیم کارتی که در آن اپراتور به نامشان ثبت شده؛ اقدام نمایند.

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز