X
احراز هویت برای خرید سیم کارت، بیومتریکال خواهد شد. | رندباز

استفاده از روش بیومتریک برای احراز هویت افراد، تعداد تخلفات را به حداقل می‌رساند.

احراز هویت برای خرید سیم کارت، بیومتریکال خواهد شد.

در پی افزایش جرایمی که از طریق سیم کارت‌های بدون هویت و یا با هویت جعلی در کشور انجام شده است، معاون دادگستری تهران، خواستار تعیین تکلیف این سیم کارت‌های بدون هویت شده…
تاریخ انتشار: 02 دی 1399

هنگامی که سیم کارت خود را به شخص دیگری واگذار می‌کنید و یا بر اثر عدم استفاده مداوم از آن، اپراتور مربوطه سیم کارت را برای شما غیر فعال کرده و به شخص دیگری واگذار می‌کند، زمینه برای وقوع بسیاری از جرایم از طریق این سیم کارت‌ها فراهم می‌شود. در پی افزایش جرایمی که از طریق سیم کارت‌های بدون هویت و یا با هویت جعلی در کشور انجام شده است، احمد رحمانیان معاون دادگستری تهران، خواستار تعیین تکلیف این سیم کارت‌های بدون هویت شده و با ذکر جلسه‌ای بین دادستانی تهران و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد: بسیاری از افراد سودجو و کلاهبردار، با استفاده از این سیم کارت‌های واگذار شده بدون فاش شدن هویت خودشان، مرتکب جرایم اینترنتی شده و با حقه‌هایی مردم را پای عابربانک‌ها می‌کشانند. در این راستا در جلسه‌ای با حضور مسئولان وزارت ارتباطات تصمیم و تدابیری اتخاذ شده است.

 

به نقل از پایگاه خبری رندباز؛ افرادی که مایل هستند تا نسبت به افزایش امنیت سیم کارت خود و جلوگیری از وقوع جرایم سیم کارتی اقدام نمایند، می‌توانند به شماره ٣٠٠٠١٥٠ پیامکی ارسال کنند تا بدانند چه سیم کارت‌هایی با نام و هویت آنان استفاده می‌شود. سپس در صورت مشاهده سیم کارتی که خود اقدام به خرید و فعال سازی آن نکرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به اولین دفاتر خدمات ارتباطی، سیم کارت مورد نظر را غیر فعال کرده و جلوی ضرر را از همان ابتدا بگیرند، زیرا اگر جرمی با سیم کارتی که به نام فرد است انجام شود، مسئولیت این جرم برعهده او خواهد بود.

 

معاون دادستان تهران همچنین درباره سیم کارت‌هایی که صاحبان آن فوت کرده‌اند اعلام کرد که هر چه سریع‌تر باید برای تعیین تکلیف و یا غیرفعال نمودن این سیم کارت‌ها اقدام نموده و از درگیر شدن با جرایمی که فرد در مرتکب شدنشان هیچ نقشی نداشته است، جلوگیری نمایند.

 

اقدام دیگری که می‌توان برای در امان ماندن از کلاهبرداران و سودجویان انجام داد، این است که قبل از واگذاری سیم کارت خود، تمامی حساب‌هایی که در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی دارید را به طور کامل حذف و یا غیر فعال نمایید تا کسانی که سیم کارت به آن‌ها واگذار می‌شود، فرصت انجام هیچ‌گونه سوء استفاده از این حساب‌ها را نداشته باشند. بدین ترتیب می‌توانید امنیت خود را در فضای مجازی، پس از واگذاری سیم کارت، تضمین نمایید.

 

احمد رحمانیان علاوه بر اعلام بازدید محسوس و یا نامحسوس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از دفاتر ارتباطی که به فروش سیم کارت مشغول هستند، خبر از اقدامی دیگر برای حفظ امنیت و مبارزه با تخلفات سیم کارتی داد. او افزود از خردادماه سال 1400، احراز هویت برای دریافت سیم کارت به شیوه بیومتریک انجام می‌شود.

 

هم اکنون تصمیمی بابت استفاده از رمز یکبار مصرف (OPT که مخفف عبارت One Time Password می‌باشد) برای احراز هویت خریداران سیم کارت اتخاذ شده و تمامی اپراتورها ملزم به استفاده از این روش می‌باشند. پیمان قره داغی، مدیر کل دفتر حفاظت از حقوق مصرف کننده، در ضمن اعلام روش رمز یکبار مصرف به عنوان یک مسکن که تنها برای مدتی می‌تواند جلوی وقوع جرم را بگیرد، عنوان کرد که در چند ماه آینده احراز هویت برای خرید سیم کارت با استفاده از کارت ملی هوشمند و به صورت بیومتریک انجام می‌شود. این بدان معناست که تأیید هویت هر فرد با استفاده از ویژگی‌های بیولوژیکی منحصر به فرد او انجام می‌پذیرد. روش بیومتریک در واقع برای افرادی صدق می‌کند که برای اولین بار اقدام به خرید سیم کارتی از یک اپراتور کرده و اصطلاحا سیم کارت اولی نامیده می‌شوند.

روش بیومتریک برای احراز هویت افراد، تعداد تخلفاتی که از طریق سیم کارت انجام صورت می‌پذیرند را به حداقل رسانده و فضایی امن و مطمئن برای کاربران و خریداران سیم کارت ایجاد می‌نماید.

 

منبع: سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز