X
در صورت مفقود شدن سیم کارت همراه اول چه باید کرد؟ | رندباز

مفقودی سیم کارت در اپراتور همراه اول

در صورت مفقود شدن سیم کارت همراه اول چه باید کرد؟

مفقود شدن سیم کارت از آن دست دردسرهایی است که اگر نسبت به آن بی توجه باشید، درگیر مشکلات و مسائلی می شوید که نه تنها ضررهای مالی جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت...
تاریخ انتشار: 28 مرداد 1402

مفقود شدن سیم کارت از آن دست دردسرهایی است که اگر نسبت به آن بی توجه باشید، درگیر مشکلات و مسائلی می شوید که نه تنها ضررهای مالی جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت بلکه می تواند آبرو و حیثیت شما را نیز تهدید نماید. فرقی نمی کند مشترک سیم کارت دائمی باشید یا اعتباری، توجه داشته باشید که از نظر قانون مالک سیم کارت، مسئول قانونی سیم کارت بوده و در صورت بروز هر گونه تخلف و جرمی باید در برابر مراجع قضایی پاسخگو باشد.

به همین خاطر بهتر است در صورت مفقود شدن گوشی هوشمند یا به سرقت رفتن آن، در اسرع وقت برای جلوگیری از سوءاستفاده های احتمالی و پرداخت صورت حساب های نجومی، سیم کارت خود را قطع نموده و سپس با استفاده از روش های معمول نسبت به درخواست سیم کارت جدید اقدام نمایید.

بنابراین اگر سیم کارتی دارید که از سرنوشت آن بی خبرید و یا تلفن موبایلتان به سرقت رفته، یکی از مهمترین اقداماتی که باید انجام دهید، درخواست قطعی سیم کارت توسط اپراتور مربوطه می باشد.

در حال حاضر در همه اپراتورها روش های قطع سیم کارت به صورت حضوری و غیر حضوری وجود دارد که با مراجعه به وب سایت آنها می توانید از این شیوه ها مطلع گردید. در این مطلب ما به طور خاص به روش های درخواست قطع سیم کارت و دریافت سیم کارت جدید در اپراتور همراه اول می پردازیم:

 

مفقودی سیم کارت در اپراتور همراه اول

تجربه نشان داده همواره امکان سوء استفاده های احتمالی از سیم کارت های مسروقه و حتی مفقودی وجود دارد، به همین خاطر مشترکین سیم کارت دائمی همراه اول و سیم کارت اعتباری همراه اول بهتر است؛ به هیچ وجه در این خصوص تعلل نکرده و در اسرع وقت نسبت به قطع سیم کارت اقدام نمایند.

اگر مشترک سیم کارت دائمی یا اعتباری همراه اول هستید و بنا به هر دلیلی سیم کارتتان مفقود شده است؛ باید با مراجعه به مراکزی که در ادامه به آن اشاره می کنیم،  به صورت حضوری تقاضای قطع و دریافت سیم کارت جدید را ثبت نمایید.

 

مراکز مورد نظر همراه اول برای ثبت درخواست قطع و دریافت سیم کارت جدید به صورت حضوری:

·        دفاتر پیشخوان دولت

·        نمایندگی های همراه اول

·        ادارات مشترکین استان ها

·        مراکز تلفن ثابت ( مراکز ارائه دهنده خدمات خاص همراه اول )

 

مدارک مورد نیاز جهت مسدود سازی سیم کارت مفقود شده به شرح ذیل می باشد:

·        حضور مالک سیم کارت یا وکیل قانونی وی

·        ارائه اصل و تصویر کارت ملی مالک

·        ارائه اصل قبض پرداختی دوره آخر برای سیم کارت های دائمی

·        تکمیل و امضای فرم درخواست

·        ارائه اصل وکالت نامه دارای اعتبار و تصویر آن در صورت مراجعه وکیل

البته در صورت عدم حضور مشترک، بستگان درجه یک مانند پدر، مادر، خواهر، برادر و همسر نیز می توانند با در دست داشتن مدارک لازم ( اصل و تصویر شناسنامه مالک و مراجعه کننده ) به یکی از دفاتر خدمات ارتباطی و یا مراکز تلفن ثابت در تهران و ادارات مشترکین در سایر استان ها مراجعه نموده و صرفا نسبت به قطع سیم کارت مفقود شده و تکمیل فرم مربوطه اقدام نمایند.

 

اعلام مفقودی سیم کارت همراه اول به صورت غیر حضوری:

مشترکین سیم کارت دائمی و اعتباری همراه اول می توانند با سامانه تلفن گویای 444 تماس گرفته و ارائه Puk2  درخواست قطع سیم کارت خود را ثبت نمایند. در صورتی که مشترک به رمز Puk2  دسترسی نداشته باشد؛ می تواند یک پیام کوتاه بدون متن به شماره 8910 ارسال نماید تا رمز برای مشترک فرستاده شود. در صورتی که مشترک رمز را تغییر داده باشد و اکنون امکان دسترسی به رمز عبور را نداشته باشد، باید به یکی از دفاتر خدمات ارتباطی مراجعه و با ارائه مدارک لازم ( اصل کارت ملی ) نسبت به دریافت رمز انتقال اقدام و سپس رمز دریافتی را تغییر دهد.

 

مراجعه به اپلیکیشن همراه من

برای این کار مشترک سیم کارت دائمی و اعتباری باید در گام نخست، وارد " اپلیکیشن همراه من" شده و در منوی خدمات، مدیریت سیم کارت را انتخاب نمایند. در این قسمت، سیم کارت های به نام مشترک نمایش داده می شود که کاربر باید از بین آنها، سیم کارت مورد نظر برای سوزاندن را انتخاب نموده و دکمه اقدام به قطع را بزند. سپس با خواندن شرایط و انتخاب علت درخواست، روی دکمه تایید بزند تا دکمه قطع سیم کارت فعال شود.

نکات مهم:

·        برای سیم کارت های اعتباری همراه اول قطع و تعویض سیم کارت به صورت همزمان انجام خواهد می شود.

·        در سیم کارت های دائمی، در صورت درخواست مشترک صرفا نسبت به اعمال قطع مفقودی اقدام شده و بعد از آن مشترک یا وکیل قانونی وی باید ظرف مدت 20 روز نسبت به دریافت سیم کارت جدید اقدام نمایند، در صورت عدم مراجعه مشترک برای دریافت سیم کارت جدید، تلفن همراه مربوطه مجددا وصل می گردد.

·        هزینه تعویض سیم کارت و اخذ سیم کارت جدید از میزان اعتبار مشترکین اعتباری کسر می گردد.

·        تعویض سیم کارت مشترکینی که قبلا در یکی از دفاتر خدمات ارتباطی نسبت به قطع مفقودی اقدام نمودند، فقط از طریق همان دفتر صورت می پذیرد.

·        در صورت مسافرت مشترک به سایر شهرهای کشور و نیاز به اعلام مفقودی، مشترکین می توانند با مراجعه به ادارات مشترکین مراکز استان ها، نسبت به این کار اقدام نمایند.

·        در صورتی که مشترک به صورت غیر حضوری و از طریق سایت همراه اول نسبت به اعلام مفقودی اقدام نموده باشد، می تواند با به همراه داشتن مدارک لازم ( اصل و تصویر کارت ملی و آخرین قبض پرداخت شده ) به یکی از دفاتر خدمات ارتباطی مراجعه نموده و نسبت به دریافت سیم کارت اقدام نماید.

·        تعویض سیم کارت در ساعات غیر اداری و روزهای تعطیل باید در یکی از مراکز تلفن ثابت ( سلمان فارسی، نبوت، مالک اشتر، هجرت، شیخ فضل الله ) و امور مشترکین مرکز قدس در تهران و ادارات مشترکین در سایر استان ها مراجعه نمایند.

·        مشترکین سیم کارت اعتباری همراه اول می توانند با ارائه اصل و تصویر کارت ملی و برگه مشخصات سیم کارت، نسبت به اعلام مفقودی و دریافت سیم کارت جدید در یکی از دفاتر خدمات ارتباطی و همراه یار ( سرویس خدمات در محل همراه اول ) اقدام نمایند.

با توجه به این که بر اساس قانون در صورت بروز هرگونه مزاحمت، تخلف و حتی کلاهبرداری از طریق سیم کارت، تنها مالک اصلی سیم کارت مسئول بوده و باید در مراجع قضایی حضور پیدا کرده و پاسخگوی ضررهای مالی و جانی به وجود آمده باشد، قطع کردن سیم کارت گم شده یا دزدیده شده، به عنوان اولین اقدام اساسی باید در اسرع وقت صورت پذیرد.

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز