X
واقعیت یا تخیل !!خرید و فروش شماره های 20 میلیاردی در ایران | رندباز

تجارت سیم کارت های گران قیمت در بازار ایران

واقعیت یا تخیل !!خرید و فروش شماره های 20 میلیاردی در ایران

فروش میلیاردی شماره های رند در ایران داستان عجیب و تازه ای نیست. با توجه به محدود بودن این شماره ها، طبیعی است که این شماره ها با ارقامی بین 40 تا 50 میلیارد تومان معامله گردند...
تاریخ انتشار: 2 اسفند 1400

ماجرای ارزش ریالی سیم کارت ها از همان روزهای اول فروش سیم کارت های همراه اول در کشور ما شروع شد، روزهایی که صف های طولانی برای ثبت نام و دریافت سیم کارت تشکیل می شد و بعد در بازار آزاد همان سیم کارت با تفاوت قیمت نسبتا زیادی فروخته می شد. همین تفاوت قیمت باعث حضور دلالان و افزایش بی رویه قیمت ها گردید که این روند در طول این سال ها هم چنان ادامه دارد.

هر چند که از همان روزها هم، شماره های خاص و به اصطلاح شماره رند، بازار مخصوص دیگری داشت که مشتریان خاص و لاکچری آن حاضر بودند تقریبا هر قیمتی برای آن پرداخت کنند. فروش میلیاردی شماره های رند در ایران داستان عجیب و تازه ای نیست. با توجه به محدود بودن این شماره ها و وجود تقاضای فراوان، طبیعی است که این شماره ها با ارقامی بین 40 تا 50 میلیارد تومان معامله گردند. خرید و فروش شماره های رند هم کارکرد تجاری دارد و هم کارکرد سرمایه ای، به همین خاطر بعضی ها حاضرند یک شماره رند را با خودروهای لاکچری و آپارتمان های لوکس معامله کنند. این شماره ها که واقعا تعدادشان به اندازه انگشتان یک دست هم نمی رسد، در طول سالیان مشتری های خاص خود را داشته است.

ولی آن چیزی که این روزها این بازار را کاملا دگرگون ساخته، تجارت بر اساس فون واژه می باشد. سیم کارت هایی با شماره های یونیک و تکرار نشدنی که بسیار مورد استقبال خریداران نیز قرار گرفته است.

مدت زمان زیادی از ورود این واژه به ادبیات تجاری بازار سیم کارت ایران نمی گذرد ولی در همین بازه کم، شماره هایی به ارزش 20 میلیارد تومان به فروش رفته است. فعالان این حوزه می گویند که در این روش به جای اعداد حروف را جایگزین شماره کرده و به جای بیان شماره به عدد آن را به صورت واژه بیان می کنند.

اصطلاح" Vanity Number "که اصطلاحا در فارسی "فون واژه "ترجمه شده؛ شماره تلفن های خصوصی ای هستند که استفاده از آنها در سراسر دنیا رونق گرفته و به صورت یونیک در اختیار کاربر قرار می گیرد. اگر به صفحه شماره گیر موبایل دقت نمایید؛ خواهید دید که در کنار اعداد روی گوشی های هوشمند حروف انگلیسی چاپ شده است که این حروف در سیر ترتیبی یک شماره تلفن می تواند نشان دهنده یک عدد باشد.

در بسیاری از کشورهای جهان مانند آمریکا، کانادا، اروپا،و استرالیا، افراد به جای بیان شماره تلفن به عدد آن را به صورت حروف و یا با نام برند خود بیان می کنند و معتقدند حفظ یک برند ساده تر از حفظ یک شماره است، مثل Samsung 1800 ویا My Apple 1500 .

این اصطلاح که چند وقتی است در کشور ما نیز به آن توجه می شود، باعث دسته بندی جدیدی از سیم کارت ها شده و شماره ها بر اساس حروف دسته بندی می شوند. در این حوزه جدید شماره ها با نام هایی مانند یونیک، برلیانس و گلدن به فروش می رسند. در این تقسیم بندی شماره های برلیانس و گلدن با ارزش هستند ولی شماره های یونیک که با قیمت 20 میلیارد تومان به فروش می رسند، شماره هایی هستند که مثلا به حروف می شود نام یک شخصیت کارتونی محبوب.

به نظر می رسد در حال حاضر خرید و فروش سیم کارت کاملا تجاری سازی شده و وارد مرحله جدید و مهمی گردیده است که از نظر فعالان این حوزه، این بازار را پر رونق تر از قبل کرده است. چرا که شماره های فون واژه اصلا رند نیستند ولی شماره های خاصی هستند که ترکیب اعدادشان با هم تبدیل به یک نام خاص می شود مثلا امیر سام .

با توجه به این که فقط یک شماره در کشور وجود دارد که ترکیب اعدادش با هم به حروف می شود یک نام خاص، پس به یکباره یک شماره معمولی با ارزش می گردد. البته اگر در ساختن این ترکیب تعداد حروف کامل نباشد باید عددی به اول یا آخر فون واژه اضافه شودکه همین موضوع از قیمت نهایی سیم کارت می کاهد.

به طور کلی می توان گفت علت اصلی ارزش خط های فون واژه و به طور خاص خط های یونیک به خاطر منحصر بفرد بودن شماره می باشد که این حوزه گستردگی فراوانی هم دارد مثلا پاسخ هر کدام از این سوالات می تواند به یک شماره یونیک با ارزش ختم شد. چه حرفه ای داری؟ کجا زندگی میکنی؟ اسمت چیست؟ و...

بنابراین ظرفیت جدیدی که در بازار خرید و فروش سیم کارت ایجاد شده، باعث رونق این بازار گردیده که افق جدیدی را به روی فعالان این حوزه باز کرده است. البته نباید نسبت به تاثیر آن بر برند سازی و تجمل گرایی بی تفاوت باشیم و آن را نادیده بگیریم.

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز