X
در صورت شکستن خشاب سیم کارت چه باید کرد؟ | رندباز

راهکار مناسب در صورت آسیب دیدن خشاب سیم کارت

در صورت شکستن خشاب سیم کارت چه باید کرد؟

در گوشی های هوشمند نسل جدید محل قرار گیری سیم کارت به طور کامل تغییر کرده و با کوچکتر شدن سیم کارت ها، تغییر در طراحی گوشی های هوشمند نیز صورت گرفت و...
تاریخ انتشار: 9 اسفند 1400

سیم کارت های گوشی های هوشمند جزء قطعات سخت افزاری موبایل هستند که تا داخل گوشی هوشمند قرار نگیرند، نمی توان از این وسیله بسیار هوشمند در برقراری ارتباط و ارسال پیامک و... استفاده کرد. با پیشرفت علم و تکنولوژی سیم کارت ها نیز تغییرات زیادی داشتند که مهمترین تغییر ایجاد شده در اندازه آنها بود.

در گذشته که سیم کارت ها اندازه بزرگتری داشتند، در پشت باتری و زیر درب پشت گوشی های تلفن همراه سوکت یا کانکتور سیم کارت قرار داشت که محل قرارگیری سیم کارت ها بودند.کانکتور سیم کارت و مموری کارت که معمولا فلزی بودند، به صورت یک چهارچوب شیارهایی در طرفین داشتند که برای قرار دادن سیم کارت و کارت حافظه به صورت کشویی درکنار و یا زیر باتری گوشی مورد استفاده قرار می گرفتند. بنابراین در آن زمان برای تعویض سیم کارت لازم بود ابتدا باتری را خارج کرده، سپس نسبت به این کار اقدام نمود.

در گوشی های هوشمند نسل جدید محل قرار گیری سیم کارت به طور کامل تغییر کرده و با کوچکتر شدن سیم کارت ها، تغییر در طراحی گوشی های هوشمند نیز صورت گرفت و محل قرار گیری سیم کارت ها به دیواره های کناری گوشی های هوشمند انتقال یافت. این تغییر که بیشتر به خاطر باریک شدن قطر گوشی و مقاومت بهتر در برابر آب و رطوبت صورت گرفته است، باعث تولد خشاب سیم کارت ( نگهدارنده سیم کارت )گردید .

سیم کارت ها قطعات کوچک اما مهمی در گوشی های هوشمند هستند که دارای حافظه، پردازنده و حتی مجهز به یک سیستم عامل مخصوص می باشند و بخش مهمی از عملکرد گوشی هوشمند به آنها بستگی دارد، بنابراین حفظ و نگهداری از آن بسیار مهم می باشد. خشاب سیم کارت به عنوان محفظه نگهدارنده سیم کارت معمولا از جنس فلز یا پلاستیک ساخته می شود و با توجه به نوع و مدل گوشی هوشمند می تواند تکی یا دو گانه باشد.

در گوشی های هوشمند جدید دیگر نیازی به باز کردن درب پشتی دستگاه برای جاگذاری سیم کارت نداریم و به راحتی با استفاده از یک سوزن سیم کارت؛ امکان جاگذاری سیم کارت و مموری فراهم می شود. خشاب سیم کارت معمولا یک چهار چوب است که سیم کارت را در بر می گیرد و برای قرار گیری پایه های چیپ سیم کارت بر روی فضای طراحی شده در داخل گوشی آن را به صورت کشویی به داخل دستگاه هدایت می کند. شار دادن آن خشاب سیم کارت به بیرون باز می شود و با ارتقا ساخت قطعات موبایل و تغییر محل قرار گیری سیم کارت و تبدیل آن به خشاب، نصب و تعویض سیم کارت و مموری کارت بسیار آسان تر شده است، ولی احتیاج به دقت و ظرافت بیشتری داشته و کوچکترین بی دقتی باعث شکستن خشاب و یا آسیب به آن می شود. از آنجا که خشاب سیم کارت قطعه ای مهم با ویژگی حساس در گوشی تلفن همراه می باشد؛ در صورت شکستگی یا ترک خوردگی، عملکرد گوشی را به طور کامل با اختلال مواجه می کند.

مشکل شکستن خشاب سیم کارت به دلیل ظرافت طراحی و ساخت این وسیله بسیار رایج بوده و خوشبختانه در بازار قطعات موبایل، برای تمامی مدل ها قطعه جایگزین وجود دارد که کاربران می توانند به راحتی هم به صورت حضوری و هم به صورت اینترنتی با جستجوی کلمه خشاب سیم کارت به همراه مدل گوشی و یا تبلت از فروشگاه اینترنتی فروش قطعات موبایل خریداری نمایند.

البته در صورتی که خشاب سیم کارت در داخل گوشی هوشمند شما شکست، لازم است ابتدا با استفاده از یک سوزن مخصوص سیم کارت، خشاب را از جای خود خارج کنید.

برای این کار ابتدا گوشی هوشمند خود را با فشار دادن دکمه پاور خاموش نمایید، سپس سوزن سیم کارت را در سوراخ مخصوص خشاب سیم کارت قرارداده و مقداری فشار دهید تا خشاب از جای خود خارج شود. در این مرحله با موچین یا یک پنس نوک تیز تلاش کنید تا آن را از شیار مورد نظر خارج کنید. در مرحله بعد سیم کارت و مموری کارت را برداشته و با تهیه یک خشاب جدید آن را جایگزین سازید. در صورت باز نشدن خشاب و گیر کردن آن نیز بهتر است به یک تعمیر کار موبایل مراجعه کنید.

 

منبع: سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز