موتورولا اج پلاس

Motorola Edge plus

موتورولا اج پلاس

Motorola Edge plus

6.7 اینچ

1080x2340 پیکسل

108/8/16 مگاپیکسل

سلفی 25 مگاپیکسل

12 گیگابایت رم

Snapdragon 865

5000 میلی آمپر ساعت

لیتیوم پلیمری

مشخصات فنی موتورولا - موتورولا اج پلاس

ارائه

2020، آوریل 22

وضعیت:

موجود. عرضه شده در 14 مه 2020

بدنه

161.1 در 71.4 در 9.6 میلی‌متر

203 گرم

نانو-سیم

جلو شیشه ای (Gorilla Glass 5) ، قاب آلومینیومی

نمایشگر

AMOLED لمسی خازنی، 1 میلیارد رنگ

6.7 اینچ (~95.8% نسبت نمایشگر به بدنه)

1080 در 2340 پیکسل، 19.5:9 (~385 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)

کورنینگ گوریلا گلس 5

نرخ نوسازی تصویر 90Hz

HDR10+

پلتفرم

اندروید 10.0

Qualcomm SM8250 Snapdragon 865 (هفت نانومتر+)

8 هسته‌ای (یک هسته‌ی 2.84 گیگاهرتز Kryo 585 و سه هسته‌ی 2.42 گیگاهرتز Kryo 585 و چهار هسته‌ی 1.8 گیگ

حافظه

256 گیگابایت 12 گیگابایت رم

UFS 3.0

دوربین اصلی

108 مگاپیکسل , (0.8 میکرومتر سایز پیکسل، 1/1.33 اینچ سایز سنسور، لنز واید، f/1.8، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال تصویر)

8 مگاپیکسل , (لنز تله‌فوتو، بزرگنمایی اپتیکال 3 برابر، f/2.4، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال تصویر)

16 مگاپیکسل , (لنز 13 میلی‌متری فوق‌عریض، 1.0 میکرومتر سایز پیکسل، f/2.2) حسگر 3D TOF (تشخیص عمق تصویر)

فلاش دوگانه‌ی (LED (dual-tone، پانوراما، HDR

3240p، 2160p@30fps، 1080p@30/60fps

دوربین سلفی

25 مگاپیکسل , (0.9 میکرومتر سایز پیکسل، f/2.0)

1080p@30fps

صدا

بله ، با بلندگوهای استریو

ویژگی

حسگر اثرانگشت (زیر نمایشگر، اپتیکال)، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، سنسور مجاورت، قطب‌نما، فشارسنج

باتری

باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 5000 میلی آمپر ساعت

شارژ بی‌سیم 15 وات - شارژ سریع 15 وات- شارژ بی‌سیم معکوس 5 وات

شبکه

GSM / HSPA / LTE / 5G

اتصالات

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax، دو بانده، Wi-Fi Direct، هات‌اسپات

5.1، A2DP، LE

بله، با دو بانده A-GPS، GLONASS، BDS، GALILEO

بله

خیر

Type-C 1.0 کانکتور ریورسبل

سایر موارد

رنگ:

سرمه ای

خاکستری
توجه:ممکن است بخشی از اطلاعات موجود در این صفحه درست نباشد بدین منظور شما میتوانید در راستای کامل بودن اطلاعات به ما کمک کنید.

معرفی  :

مدت زیادی از عرضه آخرین موتورولای پرچمدار به بازار گذشته است.

حتی Moto Z3 با اِسنپدراگونِ 835 خود و یا حتی Moto Z4 با تراشه Qualcomm نیز نتوانستند عنوانِ گوشی پرچمدار را از آنِ خود کنند بنابراین عنوانِ گوشی پرچمدار برای Moto Z2 بود که سال 2017 به بازار عرضه گردید.

و این شرکت سه سال بعد و در سال 2020 با Motorola Edge+ برگشت و قدرت گوشی های پرچمدار خود را بار دیگر به مردم نشان داد.

با قیمت 1200 یورو ، این یک بازگشت جسورانه و پرقدرت محسوب میشود.

درواقع Motorola Edge+ مانند گوشیGalaxy S20 Ultra گران است اما گرانیِ این دو گوشی ، بیش از یا گرانِ بد نیستند البته با توجه به امکاناتی که ارائه میدهند.

MotorolaEdge1

 

امکانات ارائه شده در Motorola Edge+ فراوان هستند که اصلی ترین آنها صفحه Edge است که برخی آنرا نمایشگر آبشار (waterfall display) می نامند.

شکستگی های (Edge) دو طرفِ این صفحه گوشی به گونه ای نرم و زیبا طراحی شده اند که حتی سامسونگ  تا به حال مانند آن طراحی نکرده است.

همچنین این صفحه یک پنل OLED است که از HDR10 پشتیبانی میکند و دارای نرخ تازه سازیِ 90 هرتز است.

صفحه نمایشِ Edge این گوشی با کیفیت 1080 (برخلاف صفحه نمایش های دیگر با کیفیت 1440) و نرخ تازه سازی 90 هرتز ( درمقابل نرخ 120 هرتزیِ رقبا ) همچنان برتریِ خود و ویژگی های خود را حفظ میکند.

اما شما میتوانید همین صفحه نمایش را در Motorola Edge ( بدون +) با پخش HDR10 داشته باشید ، در حالیکه نصف قیمت Motorola Edge+ را پرداخت میکنید.

 

MotorolaEdge2

 

 

اما با این حال ویژگی هایی در Motorola Edge+ وجود دارند که شما نمیتوانید آنها را در Motorola Edge داشته باشید.

Edge+ دارای تراشه قدرمندتر با اسنپدراگون 865 است درحالیکه همین تراشه در Edge ، اسنپدراگونِ 765 است.

Edge+ حاویِ 256 گیگابایت حافظه سریع با UFS 3.0 است درحالیکه این عدد و رقم در Edge مساوی با 128 گیگابایت حافظه سریع با UFS 2.1 است.

همچنین Edge+ حاوی یک رَمِ 12 گیگابایتی است که به ترتیب 2 و 3 برابرِ رَم های 6 و 4 گیگابایتیِ Edge است.

که تنها همین تفاوت ها ، اختلاف قیمتی این دو گوشی را به خوبی توضیح و اثبات میکنند.

 

البته موارد بیشتری نیز وجود دارند. دوربین اصلیِ 108 مگاپیکسلیِ

Motorola Edge+ آنرا در دسته ای از گوشی ها قرار میدهد که تنها چند گوشیِ Xiaomi و Galaxy S20 Ultra در آن قرار دارند.

درحالیکه دوربینِ اصلیِ  Motorola Edge تنها شامل 64 مگاپیکسل است.

همچنین دوربین (telephoto cam) تله فوتوی Edge+ با زومِ x3 در Edge دیده نمیشود درحالیکه رقبای این محدودۀ قیمت دارای پریسکوپِ x5 هستند.

 

چند تفاوت دیگر بین دو Edge وجود دارد. مانند قابلیتِ فیلمبرداری 6K در گوشی پرچمدار و همچنین قابلیت شارژ بی سیم هم از جلو و پشت این گوشی.

Edge شامل یک SD کارتِ میکرو میشود درحالیکه Edge+ این ویژگی را ندارد البته با داشتن حافظه داخلی 256 گیگابایت احتمالاً نیازی به SD کارت نمیشود.

 

داخل جعبۀ Motorola Edge+ :

 

این گوشی با یک جعبۀ مقواییِ مشکی رنگ درحالیکه لوگوی شرکت و نام گوشی با رنگ سفید روی آن حک شده است ، به بازار عرضه میشود.

 

MotorolaEdge3

 

داخل این جعبه ،  گوشی را همراه یک آداپتور با نام تجاریِ TurboPower پیدا میکنید. این آداپتور که شامل کابل Type A به Type C است ، حداکثر خروجیِ 18 وات را دارد.

هدفون های این گوشی در یک زیپ بَگ (zipp bag) در داخل جعبه قرار دارند.

همچنین یک قابِ سیلیکونیِ شفاف داخل این جعبه برای شما قرار گرفته است که نه تنها در دست گرفتنِ گوشی را برای شما راحتتر میکند بلکه زیبایی و نمای ظاهری گوشی را نیز حفظ میکند.

 

طراحی :

 

Galaxy Note Edge اولین گوشی هوشمند و خاص بود که صفحه Edge را به دنیای گوشی ها در سال 2014 معرفی کرد که همچنین باعث شد تقریباً همۀ گوشی های پرچمدار و دسته بالای سامسونگ حداقل کمی شکستگی یا خمیدگی در صفحه نمایش خود داشته باشند. این ویژگی به گوشی های دیگر انتقال پیدا کرد و ما اکنون Motorola Edge+ را داریم که دارای صفحۀ Edge است. شاید این خمیدگی مانند Note Edge نباشد اما باز هم تحت تاثیر قرار میدهد و ویژگی های خاص خود را دارد.

 

MotorolaEdge4

 

و میدانیم که صفحه نمایش های Edge ( منحنی دار) از صفحه نمایش های صاف و بدون منحنی جذاب تر هستند. صفحه نمایشِ Motorola Edge+ با صفحه نمایش هایِ

Mate 30 Pro ، vivo NEX 3 و همچنین Motorola Edge مطابقت دارد.

 

MotorolaEdge5

 

این صفحه نمایش عملاً هیچ حاشیه ای در کناره های صفحه خود ندارد و فقط در بالا و پایینِ گوشی دارای کمی حاشیه است.  قسمت بالایی دارای نواری است که در آن هدفون

(earpiece) و بلندگوی دوم قرار گرفته اند.

 

MotorolaEdge6

 

صفحه نمایش این گوشی که Endless Edge نامیده میشود توسط یک قاب نازک و آلومینیومی به صفحه پشتیِ گوشی متصل میشود. همچنین دکمه های زیاد و کم کردن صدا و دکمه پاور ( دکمه خاموش و روشن کردن گوشی) در سمت راست گوشی قرار گرفته اند.

MotorolaEdge7

 

در پایین گوشی پورت USB-C را پیدا خواهید کرد که در یک طرف آن بلندگوی اصلی و در طرف دیگر آن شیار سیم کارت قرار گرفته است. Edge+ تک سیم کارته به بازار عرضه شده و حتی محلی برای قرار دادن SD کارت در این گوشی در نظر گرفته نشده است اما با توجه به حجم بالای حافظه داخلی (256 گیگابایت) به احتمال زیاد ، به SD کارت نیازی پیدا نمیکنید.

و همچنین سورپرایزی که این گوشی برای کاربران خود داشت این بود که ، جای هدفون آن برخلاف گوشی های دیگر که در کنار پورت USB قرار دارد ، بالای گوشی قرار گرفته است.

 

MotorolaEdge8   MotorolaEdge9

 

               محل قرار گیری تک سیم کارت                                یک جک صوتی 3.5 میلی متری

 

صفحه پشتِ Edge+ از شیشه ساخته شده است برخلافِ صفحه پشتِ Edge که از پلاستیک ساخته شده بود. همچنین صفحه نمایشِ 6.7 اینچیِ این گوشی توسط

Gorilla Glass 5 محافظت میشود.

 

MotorolaEdge10

 

این گوشی در پشت خود و در قسمت دوربین کمی برآمدگی دارد که این برآمدگی تنها 1 میلیمتر است که هر دوربین توسط یک حلقه فلزی محافظت میشود که 0.7 میلیمتر به برآمدگی دوربین ها اضافه میکند.

همچنین یک جفت ToF به فلش LED که در پشت گوشی قرار دارد و دو گانه هم است ، اضافه شده است.

 

MotorolaEdge11

 

Motorola Edge+ با ابعادِ 161.1 x 71.4 x 9.6 میلیمتر ، 203 گرم وزن دارد که ابعاد و وزن این گوشی در ردۀ متوسط قرار دارد. که درواقع با توجه به باتری 5000 میلی آمپر/ساعتی که این گوشی ارائه میدهد ، وزن و سایز این گوشی مناسب است.

 

MotorolaEdge12

 

خبر خوب این است که این گوشی نه تنها در برابر گرد و غبار بلکه در برابر آب نیز مقاوم است.البته در برابر قطره های آب و باران ، همچنین پاشیدن آب مقاوم است اما به خاطر داشته باشید که در برابر کامل فرو رفتن در آب و غرق شدن مقاوم نیست!

در میان پرچمداران بازار فقط Mi 10 Pro  است که بدون استانداردِ IP68 به بازار عرضه میشود.

 

MotorolaEdge13

 

Edge+ دارای یک خوانند اثر انگشت نوری زیر صفحه نمایش است که تجربه باز کردن قفل صفحه را به طرز دلپذیری سریع و قابل اعتماد ارائه می دهد.لازم به ذکر است که سنسور همیشه روشن است ، حتی اگر قبل از لمس صفحه روشن نشده باشد ، با تشخیص نزدیک شدن انگشت شما به سنسور به سرعت درگیر و روشن می شود.

 

MotorolaEdge14

 

صفحه نمایش 6.7 اینچیِ OLED :

Motorola Edge+ مجهز به یک صفحه نمایشِ 6.7 اینچیِ OLED است که با توجه به تعداد پیکسل های ارائه شده ، باریک تر به نظر میرسد.

این صفحه نمایش با نسبتِ 19.5:5 دارای کیفیتی با 2340 x 1080 تعداد پیکسل است که تراکم 385ppi را ارائه میدهد که در اصل کیفیتِ خوبی است و بد نیست اما در دنیای پرچمدارانی که صفحه نمایشی با کیفیت  1440p دارند ، این گوشی کیفیتِ عالی ای را ارائه نمیدهد.

MotorolaEdge15

 

این گوشی تنظیم روشنایی ، به صورت خودکار را شامل میشود و هنگام روشنایی ، ما تا روشناییِ 607 نیت را نیز در این گوشی اندازه گیری کردیم.

درحالیکه بقیه گوشی های هوشمندِ برترِ دنیا تا روشنایی 800 نیت را نیز در روشنایی های زیاد ، اندازه گیری میکنند. بنابراین Motorola Edge+ در این زمینه هنوز میتواند پیشرفت کند. همچنین Mate 30 Pro و vivo NEX 3 هم نتوانستند پابه پای گوشی های هوشمند دیگر پیشروی کنند و آنها هم جایِ پیشرفت دارند.

 

بازتولید رنگ در Moto Edge+ به صورت پیش فرض در اندروید با سه حالت تنظیمِ ، طبیعیِ افزایش یافته ، اشباع و حالتِ بدون تغییر رنگ انجام می شود.حالتِ اشباع طیف گسترده ای از رنگ ها را ارائه می دهد و دارای دلتای 8 است (deltaE 8).

اما تنها یک دلتای متوسطِ 3.7 (deltaE 3.7) برای بررسی مجموعه ای از نمونه های آزمایشیِ DCI P3 کافی است.

 

حالت تقویت شده یا حالت طبیعی افزایش یافته ، دلتای متوسط ​​را برای نمونه های مشابه به 4.5 افزایش می دهد و طیف رنگی کمتری را پوشش می دهد. حالت طبیعی باید برای محتوای sRGB تنظیم شود که با دلتای متوسطِ 3.9 (deltaE 3.9) ، با رنگِ فضا مطابقت دارد ( که یک رنگِ آبی مایل به سفید است).

 

Motorola Edge+ با HDR10+ ارائه میشود. در دسترس ترین منبع محتوای HDR10+ ویدیو های پرایمِ آمازون (Amazon Prime Video) هستند.

نمادِ HDR10+ نیز در کنارِ برنامه هایی مانند یوتویوب نیز مشاهده شده است.

همچنین میتوانید مشاهده کنید که رنگ صفحه نمایش تلفنِ شما هنگام پخش یک فیلمِ HDR تغییر میکند. گوشی شما رنگ های آبیِ گوشی شما را تنظیم میکند که فیلم به خوبی پخش شود و همچنین به چشم شما آسیبی وارد نشود.

 

طول عمر باتری Motorola Edge+ :

 

Motorola Edge+ از یک باتریِ 5000 میلی آمپر ساعتی تغذیه میکند که ظرفیت بالایی هم دارد.Galaxy S20 Ultra هم ظرفیتی مانند Edge+ دارد اما Mi 10 Pro و One Plus 8 Pro از ظرفیت کمترِ 4500 میلی آمپر بر ساعت برخوردار هستند.

درحالیکه Find X2 و P40 Pro دارای ظرفیتِ کمتر 4200 میلی آمپر بر ساعت هستند.

میتوان گفت که Moto تقریباً مقرون به صرفه است و عملکرد خوبی را در بسیاری از زمینه ها نشان داده است.

با این گوشی میتوانید بیش از 20 ساعت ویدیوی آفلاین تماشا کنید ، همچنین این گوشی در وب گردی و استفاده از مرورگر به همراه Wi-fi بیش از 14 ساعت و نیم دوام آورده است.

و با این گوشی میتوانید کمی بیشتر از 38 ساعت تماس صوتی برقرار کنید.

و در آخر Motorola Edge+ دارای استقامت کلیِ 100 ساعت است.

 صفحه نمایش این گوشی روی 90 هرتز تنظیم شده است هرچند زمانیکه ما آنرا به 60 هرتز تغییر دادیم هیچ تغییری در طول عمر باتریِ گوشی مشاهده نکردیم.

 چیزی که در این گوشی مخاطب را تحت تاثیر قرار میدهد و ناامید کننده نیست ، سرعت شارژ باتری آن است.اگرچه نتایج به دست آمده از این شارژر چیزی است که از یک شارژر 18 واتی انتظار میرفت اما با این حال عملکرد بسیاری از شارژرها ضعیف تر از عددی است که برای آنها درنظر گرفته شده است.

Moto Edge+ در نیم ساعت 30% شارژ و در 2 ساعت و 37 دقیقه ، 100% شارژ میشود.هرچند از یک گوشیِ پرچمدار انتظار میرفت که مدت زمان کمتری ببرد برای کامل  شارژ شدن.

 درست است که باتری این گوشی بزرگ است اما با این حال جای پیشرفت داشت.

برای مثال Galaxy S20 Ultra با شارژر 25 واتیِ خود ، تنها به 1 ساعت زمان برای کامل شارژ شدن نیاز دارد ، هرچند که Mi 10 Pro و P40 Pro همین کار را در 50 دقیقه و

Find X2 Pro این کار را تنها در 36 دقیقه انجام میدهند. همچنین نتایج شارژ این گوشی ها در 30 دقیقه هم به مراتب از Edge+ بهتر بودند.

 

تست اسپیکر :

 

Motorola Edge+ دارای سیستم بلندگوی استریو با پیکربندی نسبتاً معمولی است و درایور اصلی آن در قسمت پایین گوشی قرار گرفته است و earpiece که در نوار بالای گوشی قرار دارد به عنوان بلندگوی دوم عمل می کند.

گفته می شود که بلندگوها توسط شرکتی به نام Waves با هدف ارائه صدای بلند ، همزمان با کیفیت خروجی برتر تنظیم شده اند.

Edge+ در تست بلندگو امتیازات بسیار خوبی را کسب کرده است و با امتیازات گوشی هایی مانند Mi 10 Pro ، Galaxy S20 Ultra و OnePlus 8 Pro برابری میکند.

 

آندروید 10 :

 

موتورولا سیستم اندروید را برای گوشی های هوشمند خود حتی آنهایی که بخشی از برنامه

Android One نیستند ، در نظر گرفته است. با این وجود یک سری ویژگی هایی وجود دارند که تنها در Moto App قرار گرفته اند.

 

MotorolaEdge16

 

Moto Actions مجموعه از روش های هوشمندانه برای تعامل با تلفن است که شامل یک کاراته (karate chop) برای روشن یا خاموش کردن چراغ قوه ، حرکت چرخشی برای باز کردن برنامه دوربین (درحالیکه گوشی را در دست خود گرفته اید 2 بار دست خود را سریع و پشت هم تکان بدهید تا برنامه دوربین برای شما باز شود.) ، اسکرین شات گرفتن با عملکرد 3 انگشت و خاموش کردن زنگ گوشی بر اساس شتاب سنج است.

 

MotorolaEdge17

 

 

Edge+ بخاطر منحنی که دارد ، با صفحه های کمی تفاوت دارد و میتوان گقت که نکات مثبت بیشتری دارد.

در صفحه Edge درواقع یک shortcut از یک سری برنامه های برای شما وجود دارد.

اگر از بالای صفحه به سمت پایین بکشید ، نوار اعلان ها (notification bar) برای شما ظاهر میشود.همچنین اگر از نوارِ پایین صفحه به سمت بالا بکشید ، task switcher برای شما باز میشود.

 

MotorolaEdge18

 

Lights ( چراغ های لبۀ صفحه های گوشی) یکی از ویژگی های منحصر به فرد این گوشی هستند که توسط آنها قسمت های منحنی دورِ صفحه نمایش هنگام تماس ها ، اعلام کردن اعلان ها و شارژ شدن گوشی روشن میشوند.

 

MotorolaEdge19

 

ویژگی هایی که در ادامه میخواهیم به آنها بپردازیم فقط متخصِ Motorola Edge نیستند.

ویژگی اول Peek Display است که زمانیکه صفحه گوشی شما قفل است ، اعلان ها را روی صفحه برای شما اعلام میکند و به شما این امکان را میدهد تا درهمان صفحه قفل با آنها ارتباط برقرار کنید. همچنین هنگامی که گوشی را بلند میکنید و به دست میگیرید ، صفحه نمایش شما روشن میشوید.

Attentive Display باعث میشود ، صفحه شما تا زمانیکه به آن نگاه میکنید روشن باشد.

ویژگی بعدی آن است که میتوانید ظاهر گوشی را بر اساس سلیقه خود تنظیم کنید.

شما میتوانید سایز و محل برنامه های گوشی خود را تنظیم کنید. همچنین میتوانید طرح و مدل نوشتار گوشی خود را تغییر دهید.

 

همچنین اگر هنگام بازی کردن با گوشی خود ،  حالت Immersive را فعال کنید ، تمامی اعلان های شما بسته میشود و برای شما هنگام بازی کردن هیچ اعلانی نمی آید و شما براحتی میتوانید به بازی خود ادامه بدهید.

 

MotorolaEdge20

 

اگر انگشت خود را از پایین صفحه به سمت بالا بکشید ، به صفحه اصلی منتقل میشوید.

در پایین این گوشی یک نوار وجود دارد که اگر انگشت خود را از روی این نوار به سمت بالا بکشید و وسط صفحه ایست کنید ، برنامه هایی که اخیرا از آنها استفاده کرده اید ، برای شما پدیدار میشوند. و اگر کمی از وسط صفحه بالاتر بروید کشوی برنامه ها برای شما باز میشود.

برای اینکه به صفحه قبلی خود یا برنامه قبلی خود برگردید یا حتی به برنامه یا صفحه بعدی خود بروید ، کافی است که انگشت خود را از وسط صفحه به سمت چپ یا راست بکشید.

همچنین با این حرکت میتوانید براحتی بین برنامه های اخیراً استفاده شده خود ، جابه جا شوید.

متاسفانه یا خوشبختانه این نوار همیشه حضور دارد و تنها هنگام تماشای فیلم و یا هنگام بازی ناپدید میشود.

 

MotorolaEdge21

 

به غیر از ویژگی هایی که در بالا ذکر شد بقیه چیزها در این گوشی مانندِ Android 10 است.

 

MotorolaEdge22

 

Motorola Edge+ دارای اسنپدراگون 865 است و این گوشی به غیر از حافظه داخلی  که 256 گیگابایت است و 12 گیگابایت رم شامل رَمِ خارجیِ دیگر نمیشود و هیچ SD کارتی به آن تعلق نمیگیرد.

 

MotorolaEdge23

 

دوربین سه گانه :

Motorola Edge+ مجهز به سیستم دوربین سه گانه است که توسط یک جفت ToF اضافی کمک می شود. میتوان گفت که این یک ترکیب تقربیاً استاندارد با یک دوربین اصلی ، یک دوربین ultrawide (فوق عریض) و یک دوربینِ تله فوتو (telephoto) است.

 

MotorolaEdge24

 

دوربین اصلی بر اساس تصویربردارِ 108 مگاپیکسلیِ

 Samsung ISOCELL Bright HMX ساخته شده است. که این دوربین در

Xiaomi Mi 10 Pro نیز یافت میشود و مدلی دوربینی که در سامسونگ استفاده شده است ، تِتراسِل (Tetracell) و مدلی که در موتورولا استفاده شده است ، Quad Pixel است.

این دوربین را نباید با Nonacell در Galaxy S20 Ultra با رزولوشن اسمی یکسان اشتباه گرفت درحالیکه هردو دارای کیفیتِ یکسانِ 1.33/1 هستند.

همچنین هردو دارای 0.8 میکرومتر پیکسل هستند.

HM1 در S20 Ultra با جمع آوری 9 پیکسل در هر عکس ، میتواند با کیفیت 12 مگاپیکسل عکسبرداری کند اما HMX در Edge+ میتواند عکسهای 27 مگاپیکسلی را در اختیار شما قرار دهد.

لنز دوربین اصلی در موتورولا دارای دیافراگم f/1.8 است و همچنین شامل OIS میشود.

بر اساس تحقیقات و آزمایشات هم فاصله کانونی 26 میلی متر تخمین زده شده است.

 

برویم و کمی دوربین ultrawide را مورد بررسی قرار دهیم. این دوربین در Edge+ و Edge مشترک است و از یک سنسور 16 مگاپیکسلی که پشتِ لنز 13 میلیمتری با دیافراگم f/2.2 قرار گرفته است ، برخوردار است و همچنین شامل فوکوس خودکار است که هنگام عکسبرداری کمک خیلی بزرگی به بهتر شدن عکس میکند.

در ادامه به دوربین تله فوتو (telephoto) بپردازیم که یک دوربینِ 8 مگاپیکسلی از مدل

OmniVision 1 / 4.4” با 1.0 میکرومتر پیکسل است که پشت دیافراگم با نسبت f/2.4 قرار گرفته است و دارای قدرتِ بزرگنماییِ x3 است اما عملکرد این بزرگنمایی بسیار قوی است و مانند یک بزرگنمایی x6 عمل میکند.

و یکی از مهمترین ویژگی های دوربین این گوشی این است که برخلاف برخی از دوربین های دیگر ، با هر سه دوربین خود میتواند عکسهای 27 مگاپیکسلی ، عکسبرداری کند.

 

MotorolaEdge25

 

کیفیت تصاویر :

 

کیفیت تصاویر با دوربین اصلیِ Edge+ عالی است و شما در این عکسهای 27 مگاپیکسلی ، کیفیتِ بالای عکسها همراه با جزئیات فراوانی را میتوانید مشاهده کنید.

تصاویرِ Edge+ دارای دامنه دینامیکی بالایی هستند و در تصاویر عملاً هیچ نوع نویزی وجود ندارد

 

MotorolaEdge26  MotorolaEdge27  MotorolaEdge28

 

MotorolaEdge29  MotorolaEdge30  MotorolaEdge31

 

نمونه تصاویرِ 27 مگاپیکسلی با دوربین اصلی

 

تصاویر 108 مگاپیکسلی نویز بیشتری دارند و ما نمی توانیم پیشرفتِ قابل توجهی را در جزئیات عکس ها تشخیص بدهیم. در این کیفیت دامنه دینامیکی کمی میتواند دردسر ساز باشد ، اگرچه همچنان این تصاویر دامنه دینامیکی بالایی دارند اما ممکن است به خوبی تصاویر 27 مگاپیکسلی نباشد.

MotorolaEdge32  MotorolaEdge33  MotorolaEdge34  MotorolaEdge35

 

نمونه تصاویر 108 مگاپیکسلی با دوربین اصلی

 

ما از قبل می دانستیم که دوربین ultra-wide که موتورولا از آن استفاده میکند ، عملکرد بسیار قوی ای دارد. کنتراست و دامنه دینامیکی تصاویر بسیار عالی هستند ، همچنین رنگ تصاویر زنده است و طبیعی به نظر میرسد. و عکس ها با کیفیت 27 مگابایت ثبت میشوند.

 

MotorolaEdge36  MotorolaEdge37  MotorolaEdge38

MotorolaEdge39  MotorolaEdge40  MotorolaEdge41

 

نمونه تصاویر با دوربین ultra-wide با کیفیت 27 مگاپیکسل

 

باید بدانید که شما با دوربینِ ultra-wide ، تصاویر 16 مگاپیکسلی هم میتوانید داشته باشید اما فقط در صورتی این عمل امکان پذیر میشود که شما از حالت دستی استفاده کنید.

اما متاسفانه این حالت چند نکته منفی هم به همراه دارد.اولین نکته منفی این است که در این حالت HDR وجود ندارد بنابراین دامنه دینامیکی افت میکند و باعث میشود که عکسها خیلی واضح نباشند. دومین نکته منفی هم این است که عکسها کمی نویز دارند.

 

MotorolaEdge42                     MotorolaEdge43

               حالت خودکار (27 مگاپیکسل)                                               حالت دستی (16 مگاپیکسل)

MotorolaEdge44                     MotorolaEdge45

              حالت خودکار (27 مگاپیکسل)                                                   حالت دستی (16 مگاپیکسل)

 

در حالت خودکار ، دوربین تله فوتو (telephoto) نیز با وجود سنسور 8 مگاپیکسلی ، تصاویر 27 مگاپیکسلی را ثبت میکند. در حالت کلی گرفتن عکسی که کیفیت خوبی داشته باشد ، با این دوربین سخت است اما دوربین این گوشی پس از 3 برابر بزرگ کردن عکس که عملکرد آن بیشتر مانند یک بزرگنمایی 6 برابر کننده است ، کیفیت آن را به 27 مگاپیکسل افزایش می دهد و در آخر عکس با کیفیت بالا  در اختیار شما قرار میدهد.

 

MotorolaEdge46  MotorolaEdge47  MotorolaEdge48

MotorolaEdge49  MotorolaEdge50  MotorolaEdge51

 

نمونه تصاویر با دوربین تله فوتو با کیفیت 27 مگاپیکسل

 

اما اگر شما در تله فوتو از حالت دستی به جای حالت خودکار استفاده کنید ، عکسهای شما با هم کمی تفاوت خواهند داشت و کیفیت تصاویر شما از 27 مگابایت به 8 مگابایت کاهش پیدا میکند. عکسهای شما کیفیت و کنتراست خوبی خواهند داشت اما تنها تا جایی که 8 مگابایت به آنها اجازه میدهد. 

 

MotorolaEdge52          MotorolaEdge53

MotorolaEdge54         MotorolaEdge55

MotorolaEdge56          MotorolaEdge57

               حالت خودکار (27 مگاپیکسل)                                      حالت دستی (8 مگاپیکسل)

دوربین ultra-wide شامل فوکوس خودکار میشود که باعث میشود عکس های خوبی را از نزدیک بگیرد.

 

MotorolaEdge58  MotorolaEdge59  MotorolaEdge60

نمونه هایی از حالتِ ماکرو (macro mode) با دوربین ultra-wide و کیفیت 16 مگاپیکسل

 

هنگامی که شما تلاش میکنید با دوربین ultra-wide یک عکس از نزدیک بگیرید ،این دوربین به شما پیشنهاد میکند تا از حالت ماکرو استفاده کنید که در این حالت عکس شما را کمی برش میدهد و در نهایت یک عکس 16 مگاپیکسلی به شما تحویل میدهد.

به صورت خلاصه ، دوربین ultra-wide در حالت خودکار یک تصویر با کیفیت 27 مگاپیکسل ، در حالت دستی یک تصویر با کیفیت 16 مگاپیکسلی و در حالت ماکرو یک تصویرِ 16 مگاپیکسلی که دور آن برش داده شده است ، در اختیار شما قرار میدهد.

MotorolaEdge61  MotorolaEdge62  MotorolaEdge63

                  حالت خودکار 27MP                          حالت دستی 16MP                       حالت ماکرو 16MP

 

پرتره :

 

پرتره های Motorola Edge+ با دوربین اصلی و کمی بزرگنمایی در سطحِ x2 ارائه می شوند و رزولوشن آن ها 27 مگاپیکسل است. پرترۀ Edge+ تمرکز بسیار خوبی روی سوژه دارد و تار بودن فضای دورِ سوژه را به خوبی به نمایش میگذارد.

 

MotorolaEdge64  MotorolaEdge65  MotorolaEdge66

MotorolaEdge67  MotorolaEdge68  MotorolaEdge69

 

نمونه هایی از پرتره اجسام با دوربین اصلی

 

سلفی :

 

Motorola Edge+ دوربین سلفی خود را با non Plus به اشتراک میگذارد.

این دوربین یک واحد 25 مگاپیکسلی با سنسور Quad Pixel است با کیفیتِ پیش فرض 6.2 مگاپیکسل برای سلفی ها. این لنز دارای فوکوس ثابت و دیافراگم f/2.0 است.

میتوان گفت که سلفی ها با دامنه دینامیکی و کنتراست بسیار خوب و بالا ارائه میشوند و دارای کیفیتِ عالی هستند.

 

MotorolaEdge70  MotorolaEdge71  MotorolaEdge72

نمونه سلفی با کیفیت 6.2MP

MotorolaEdge73 MotorolaEdge74  MotorolaEdge75

 

نمونه سلفی با کیفیت 25MP

 

حالت پرتره در دوربین سلفی به خوبیِ دوربین اصلی گوشی (دوربین پشت گوشی) نیست اما با این حال کیفیت خوبی دارد.

MotorolaEdge76  MotorolaEdge77  MotorolaEdge78

سلفیِ پرتره با کیفیت 6.2MP

 

MotorolaEdge79  MotorolaEdge80  MotorolaEdge81

 

سلفیِ پرتره با کیفیت 25MP

 

تصاویر کم نور :

 

Motorola Edge+ در عکسبرداری در فضای کم نور خیلی تحت تاثیر قرار نمیدهد.

با اینکه تصاویر تقریبا اصلا نویزی ندارند و رنگ تصاویر هم با توجه به کم نور بودن فضا خیلی خوب است اما دامنه دینامیکی تصاویر خیلی افت کرده است و پایین میانگین قرار دارد.

MotorolaEdge82  MotorolaEdge83  MotorolaEdge84

نمونه تصاویر در فضای کم نور با دوربین اصلی ، حالت خودکار با کیفیت 27 مگاپیکسل

 

روشن کردن حالت شب ، باعث ایجاد تغییراتِ برجسته ای میشود ، برای مثال تصاویر روشن تر میشوند ، همچنین دامنه دینامیکی کمی بهبود پیدا میکند.

 

MotorolaEdge85  MotorolaEdge86  MotorolaEdge87

 

نمونه تصاویر در فضای کم نور با استفاده از حالت شب با کیفیت 27 مگاپیکسل

 

اگر بخواهید با استفاده از دوربین تله فوتوی موتورولا در شب عکسبرداری کنید ، نمیتوانید نتیجه خوبی به دست بیاورید اما تمامی تصاویر شما با کیفیت 27 مگاپیکسل ذخیره میشود.

MotorolaEdge88  MotorolaEdge89  MotorolaEdge90

 

نمونه تصاویر کم نور با دوربین تله فوتو ، حالت خودکار با کیفیت 27 مگاپیکسل

 

با استفاده از حالت دستی تصاویری با کیفیت 8 مگاپیکسلی را در سطح بزرگنمایی طبیعی دریافت خواهید کرد ، اما تصاویر کمی نویز دارند و فاقد دامنه دینامیکی هستند ، و متاسفانه برای دوربین تله فوتو ، حالت شب (Night Mode) وجود ندارد.

 

MotorolaEdge91  MotorolaEdge92  MotorolaEdge93

نمونه تصاویر کم نور با دوربین تله فوتو ، حالت دستی با کیفیت 8 مگاپیکسل

برای دوربین ultra-wide نیز حالت شب وجود ندارد بنابراین تصاویر کمی نویز دارند و تاریک هستند که این مشکلات برای دوربین های ultra-wide که فاقد حالت شب هستند ، طبیعی و رایج است.

MotorolaEdge94  MotorolaEdge95  MotorolaEdge96

نمونه تصاویر با دوربین ultra-wide ، حالت خودکار و کیفیت 27MP

MotorolaEdge  MotorolaEdge98  MotorolaEdge99

نمونه تصاویر با دوربین ultra-wide ، حالت دستی و کیفیت 16MP

 

ضبط ویدیو :

 

Motorola Edge+ میتواند با دوربین اصلی خود تا کیفیت 6K (6016 x 3384 px) با سرعت 30 فریم بر ثانیه ضبط کند.

در ضبط با کیفیت 4K فقط سرعت 30 فریم بر ثانیه پشتیبانی میشود که شاید برای برخی کاربران خوشایند نباشد اما در ضبط با کیفیت 1080p هردو سرعت 30 و 60 فریم بر ثانیه پشتیبانی میشوند.

انتخاب های شما در دوربین تله فوتو و ultra-wide کمی محدود تر میشود زیرا با این دو دوربین تنها میتوانید کیفیت 1080p با سرعت 30 فریم بر ثانیه ضبط کنید و از سرعت 60 فریم بر ثانیه یا کیفیت 4K خبری نیست.

شما میتوانید بین کدک (codec) های h.264 و h.265 انتخاب کنید که یکی از ویژگی های خوبِ این گوشی است.

هنگام استفاده از کدک h.264 ، فیلمبرداریِ 6K دارای نرخ بیتِ 78 مگابیت بر ثانیه است که هنگام استفاده از کدک h.265 ، نرخ بیت به 54 مگابیت بر ثانیه کاهش پیدا میکند.

 

فیلمبرداری با کیفیت 1080p با دوربین اصلی ، شامل نرخ بیت 15 مگابیت بر ثانیه و سرعت 30 فریم بر ثانیه میشود که دارای جزئیات فراوان و بسیار خوبی است و دامنه دینامیکی و کنتراست رنگ ها در کیفیت 1080 با کیفیت های 4K و 6K تفاوتی ندارد.

فیلمبرداری با دوربین ultra-wide و کیفیت 1080 قادر به ثبت جزئیات مناسبی است. دامنه دینامیکی این دوربین خیلی وسیع نیست اما برای یک دوربین ultra-wide قابل قبول است.

 

ویدیوهای دوربین تله فوتو با کیفیت 1080p و سرعت 30 فریم بر ثانیه ، نرم هستند و در کل کیفیت قابل قبولی دارند اما اگر به دنبال یک ویدیو با کیفیت عالی و جزئیات فراوان هستید ، استفاده از این دوربین به شما پیشنهاد نمیشود.

 

رقابت :

 

موتورولا با گوشی Edge+ خود به جمع گوشی های پرچمدار بازمیگردد و با توجه به قیمت مناسبی که ارائه میدهد (1000 دلار یا 1200 یورو) جزو برترین گوشی ها در بازار قرار میگیرد.

 

MotorolaEdge.100

 

اگر بخواهیم Edge+ را با گوشی های دیگر مقایسه کنیم از Galaxy S20s شروع میکنیم که میتوانید آنرا با همان قیمت Edge+ دریافت کنید.

Galaxy S20s نسبت به Edge+ عکسهای بهتری را ثبت میکند و قدرت زوم بالاتری دارد. علاوه بر این ویژگی های برترِ دیگری مانند رتبه IP68 و SD کارت را دارد.

اما موتورولا برای کسانی که دنبال عمر بیشتر باتری و جک هدفون هستند ، حرف اول را میزند. بنابراین انتخاب بین این دو گوشی تقریبا بسته به سلیقه و نیازمندی شما است.

 

 

OnePlus با گوشی جدیدِ خود یعنی 8 Pro یک گوشی با ویژگی های بهتری را در اختیار شما قرار میدهد. اگرچه ممکن است برخی به خاطر قیمت های کمی بالای این شرکت ناراضی باشند اما در عوض این هزینه ای که پرداخت میکنید ، OnePlus خدماتِ زیادی را در اختیار شما قرار میدهد.

OP (OnePlus) ، Moto را در صفحه نمایش ، دوربین و باتری شکست میدهد. لازم است ذکر کنیم که OP دارای رتبه IP68 است.

 

Mi 10 Pro نیز وضعیتی مشابه با OP دارد. این گوشی به خاطر اسپیکرها و دوربین های خود ( این گوشی شامل 2 دوربین تله است) ، مورد توجه زیادی قرار گرفت.

اما Mi 10 Pro رتبه IP و SD کارت ندارد.

همچنین این دو گوشی در مقایسه صفحه نمایش و طول عمر باتری بسیار به هم شباهت دارند با این تفاوت که Mi 10 Pro از Edge+ ، 200 یورو ارزان تر است.

 

P40 Pro هم در اروپا حدودا 800 یورو که از بقیه گوشی ها کمی ارزان تر است  اما در کل دوربین های با کیفیتی دارد همچنین شامل رتبه IP68 میشود.

 

MotorolaEdge101

نتیجه گیری :

موتورولا پس از 3 سال عرضه کردن گوشی های میان رده ، با ارائه دادن Edge+ به عنوان یک گوشی پرچمدار پرقدرت تر از قبل به بازار برگشت.

با توجه به ویژگی هایی که درباره Motorola Edge+ در متن بالا ارائه دادیم و مقایسه هایی که کردیم ، موتورولا یکی بهترین گوشی های پرچمدار ارائه شده است و مطمئناً از خرید آن پشیمون نمیشوید.

MotorolaEdge102